Oko 30 minuta je ostalo do zatvaranja biračkih mesta u Kosjeriću, a glasači koriste poslednje minute da obave svoju građansku dužnost ali od rezultata izbora uglavnom ne očekuju puno. Nada da će biti bolje postoji, ali realno misle da od toga neće biti ništa.

„Glasao sam, ali ne očekujem ništa, sve što dobijamo su obećanja, pred izbore nude sve, posle izbora uglavnom ništa“, kaže za portal Nova.rs Slavko iz Kosjerića.

Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Nata Janjić, po završenom glasanju, rekla nam je da uglavnom obavlja građansku dužnost te da nema očekivanja.

Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Jedan Kosjerac nam je rekao da je to mala čaršija i da su meštani svesni da im ni jedna vlast neće pomoći jer se pomoć očekuje samo od Beograda, a bar da se povrate sredstva koja iz njihove opštine idu ka centrali. Kako kaže, da kafane rade izlaznost bi bila manja ali im je glasanje bilo povod da danas malo izađu iz kuće.

Mladi imaju više nade. Veruju u snagu mladosti i kažu da bi bilo dobro da među odbornicima u budućoj skupštini bude još više mladih ljudi.

Foto: Slavica Panić/Nova.rs

„Pre svega očekujem da se utvrdi budućnost naše Srbije jer Kosjerić je uvek bio lakmus papir za republičke izbore. Dosadašnji rezultati su se ponavljali na republičkom nivou. Možda je kliše da kažem da očekujem da će biti bolje, svakom od nas će biti bolje ako od sebe krenemo da budemo bolji. Personalnu promenu u rukovodstvu Kosjerića ne očekujem, ali bih voleo da bude još mlađih ljudi među njima. Sa republičkim rukovodstvom se ne slažem ali sa opštinskim, moglo bi se reći, slažem u nekoj meri jer su na vlasti i mladi ljudi“, rekao je za naš portal dvadesetpetogodišnji meštanin Kosjerića  Aleksa Pavlović.

Tridesetogodišnja Kaća za Nova.rs je rekla da očekuje brži razvoj privrede, nova radna mesta, uskoro i gasifikaciju te da će svima biti bolje pa se takvim promenama i nada.

Svi sagovornici za portal Nova.rs kažu da su glasali svojevoljno i da na njihovu odluku nije bilo uticaja i pritisaka.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare