Foto:TANJUG/ DOPISNIK KiM/

Prelaz Merdare sa Kosovom večeras je u potpunosti zatvoren, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjaj Svečlja.

„Nakon istih akcija srpskih maskiranih ekstremista unutar teritorije Srbije, koji selektivno i fašističkim pristupom zaustavljaju građane koji žele da prođu kroz Srbiju i sve to pred srpskim vlastima, zatvara se i granični punkt Merdare. U odbrani života i bezbednosti svih naših građana, čak i ovaj punkt kao što je onaj u Brnjaku biće zatvoren sve dok se ovakve selektivne i fašističke akcije ne obustave i situacija potpuno ne normalizuje“, napisao je Svečlja.

Ranije večeras zatvoren je i prelaz Brnjak.

Istovremeno, sa strane centralne Srbije traju blokade puteva koji vode ka prelazima za one koji ne koriste srpska dokumenta.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetimo, predsednik Udruženja građana kosovsko-mitrovačkog okruga Radomir Raša Rojević saopštio je da je večeras u 18.30 časova počela blokada puteva koji vode do četiri administrativna prelaza prema Kosovu i Metohiji. Rojević je agenciji Beta kazao da su građani blokirali saobraćaj na Merdaru, Jarinju i Brnjaku iz pravca centralne Srbije i na prelazu Kula (put Peć-Rožaje) iz pravca Crne Gore.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare