Dragan Marković Palma Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Nakon ozbiljnih optužbi da je podvodio maloletnice, lider JS Dragan Marković Palma bi trebalo da podnese ostavku na sve javne funkcije, dok nadležni državni organi u ovom slučaju ne okončaju istragu. Marković bi makar iz moralnih razloga trebalo da se povuče s poslaničke funkcije u Skupštini Srbije, ali i s mesta predsednika Skupštine Jagodine, s kojeg već osam godina upravlja tim gradom.

Za srpsku političku praksu nije uobičajeno da političari podnose ostavke iz “moralnih razloga”. Iako se to dešava u ozbiljnim državama i za daleko manje optužbe, u našoj se takav slučaj ne pamti.

Ne deluje verovatno, makar u ovom trenutku, da će to učiniti Dragan Marković Palma, ali bi to kao visoki državni i lokalni funkcioner morao da učini, naročito imajući u vidu težinu optužbi.

Naime, potpredsednica SSP Marinika Tepić je na konferenciji za novinare rekla da Palma zajedno sa svojim koalicionim partnerima podvodi žene i devojčice. Portal Nova.rs objavio je i snimak svedoka i bivšeg zaposlenog u hotelu u Končarevu, koji je tvrdio da je svedočio podvođenju devojčica i žena.

Nakon ovakvih navoda Više javno tužilaštvo u Jagodini je formiralo predmet u ovom slučaju i izdalo policiji nalog za pokretanje predistražnog postupka.

Dragan Marković Palma Foto: Goran Srdanov

U međuvremenu, iz SSP najavljuju objavljivanje novih dokaza, a Palma se, s druge strane, ponaša kao da je sve, maltene, redovno.

Tako je danas otišao na sednicu Skupštine, na kojoj se raspravljalo o nizu zakonskih predloga. Palma je bez dvoumljenja prisustvovao i sastanku sa predstavnicima Evropskog parlamenta, u okviru priprema za međustranački dijalog.

Jutka i Simonović bili prinuđeni da podnesu ostavke, Mali nije

Ovakvo su se ponašali i drugi lokalni i državni funkcioneri, kojima su se ranije na teret stavljale ozbiljne optužbe.

Dugo je tražena ostavka Milutina Jeličića Jutke, koji je kasnije osuđen za polno uznemiravanje, na mesto predsednika Opštine Brus. Ostavku je podneo tek nakon velikog pritiska javnosti, a zatim i odluke Srpske napredne stranke da ga “pusti niz vodu”.

Isto je učinio i bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović, kome se i dalje sudi zbog paljenja kuće Milana Jovanovića, ali i to se dogodilo tek nakon njegovog hapšenja i zaključka SNS da više ne može da ga brani.

Iako je utvđeno da je plagirao doktorat, Siniša Mali ostavku nije podneo i po drugi put izabran je za ministra finansija u Vladi Srbije.

Najavljeni i novi dokazi

I dok Palma i članovi njegove stranke negiraju da je umešan u podvođenje maloletnice i navode da je reč o gnusnim optužbama, iz Stranke slobode i pravde poručuju da imaju još dokaza i iskaza protiv Palme.

#related-news_0

Podsećamo, svedok i bivši zaposleni u navodno Palminom hotelu u Končarevu u snimku koji je objavljen izneo je niz optužbi nan jegov račun. On je između ostalog naveo:

“U tom hotel nakon raznoraznih žurki na kojima su pevale naše estradne zvezde, taksijem iz Beograda, posredstvom raznih likova su dovožene devojčice. Po mom slobodnom uverenju imale su između 15 i 18 godina. Ljudi koji su dolazili s njim su bili njegovi koalicioni i poslovni partneri. Znalo se da posle takvih žurki te devojčice idu s njim ili s njima. Uglavnom je to nakon napijanja tih devojčica. Njegove hostese su nagovarale te devojčice, govorile da im neće biti ništa, da će sve biti u redu. A ja verujem da su to traume za tu decu”.

Svedok je ispričao i da su u njegov apartman, koji se nalazi iznad prostorija TV Jagodina, dolazile devojčice, u kojem ih je čekao nag.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar