Foto: Zeleni Front Pokreta 1 od 5 miliona

Ono što su zapravo poslanici Srpske napredne stranke (SNS) usvojili, jeste to da će mini hidroelektrane moći da se grade u zaštićenim područjima, ukoliko ministarstvo proceni da je to od “opšteg interesa”, izjavila je danas Snežana Nedeljković, predsednica Zelenog fronta "1 od 5 miliona".

Ona smatra za Zakon o zaštiti prirode ne štiti prirodu, nego legalizuje njeno uništavanje i konstatuje da je isto i sa izmenama Zakona o zaštiti voda, gde se perfidno uvodi pojam “neposredna pogodba”.

Dakle, braća i kumovi SNS interesne grupe će moći neposredno da se dogovaraju ko će da cevči, ko će da kopa pesak, da gradi splavove i druge plovne objekte! Naše je samo da odlučimo od koga ćemo da kupimo flašicu vode, predočila je Nedeljković.

Dišemo najzagađeniji vazduh u Evropi, uskoro ćemo piti i najskuplju vodu. Voda je naš najdragoceniji resurs. Njenom se prodajom, kako je ukazala, prodaje našu budućnost.

Zato ova vlast, svi oni koji su stavili svoj potpis na ove zakone, na „ovu izdaju naše Srbije i naše budućnosti“, moraju biti svesni da će za to odgovarati imenom i prezimenom, zaključila je Nedeljković.

BONUS VIDEO : Najlepša jezera Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar