Đorđe Miketić, Nebojša Zelenović, Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Šef poslaničke grupe Moramo-Zajedno u Skupštini Srbije Nebojša Zelenović uputio je zahtev predsedniku Narodne skupštine da sazove posebnu vanrednu sednicu u vezi sa situacijom u kojoj se Srbija trenutno nalazi, nakon potpisivanja sporazuma sa ruskim Ministarstvom spoljnih poslova, koja preti da stopira proces pridruživanja Evropskoj uniji.

Poslanici Moramo-Zajedno traže da na toj sednici budu aktuelni ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimovićm a kako bi odgovarali na poslanička pitanja.

„Neophodno je da se otvori debata kako bi se Narodna skupština izjasnila da li Srbija nastavlja svoj put ka članstvu u EU“, saopštila je stranka Zajedno.

Ova politička organizacija je podsetila da je samo tri dana nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin zapretio bacanjem nuklearne bombe ukoliko Ukrajina nastavi sa oslobađanjem okupiranih teritorija, ministar Nikola Selaković sa ministrom spoljnih poslova Rusije, Sergejem Lavrovim potpisao ugovor o daljoj saradnji.

Takođe, Nebojša Zelenović i narodni poslanik Đorđe Miketić poslali su zahteve i za hitno sazivanje sednica Odbora za evropske intergacije i Odbora za spoljne poslove.

Poslanički klub Moramo – Zajedno zahteva da budu održane hitne posebne sednice Odbora za evropske integracije i Odbora za spoljne poslove kako bi se razgovaralo o trenutnoj poziciji Srbije na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

„S obzirom na to da Vlada još uvek nije formirana, čime se narušava poredak utvrđen Ustavom Srbije, smatramo da odbori moraju da reaguju po ovom pitanju i omoguće da se razgovara o poziciji Srbije u odnosu na aktuelna svetska dešavanja“, poručuju iz Zajedno.

BONUS VIDEO – Selaković i Lavrov u Njujorku i potpisivanje ugovora o saradnji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar