Uvažavajući činjenicu da Aleksandar Vučić možda ne razume zahteve građana, shvatajući šta za njega predstavlja gubitak vlasti, naglašavamo da smo raspisivanje i održavanje poštenih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja godine istakli i prilikom nedavne opstrukcije sednice Narodne skupštine, saopštili su organizatori protesta "Srbija protiv nasilja".

„Razumemo strah i paniku koji su obuzeli Aleksandra Vučića posle dobijanja zahteva od organizatora protesta za momentalnim raspisivanjem izbora, s obzirom da je obećao da će izbore raspisati odmah čim takav zahtev dobije“, navodi se u zajedničkom saopštenju opozicionih stranaka koje organizuju protest „Srbija protiv nasilja“.

U saopštenju navode da podsećaju Aleksandra Vučića na ono što govori još od 2. jula ove godine da “Ako neko od organizatora protesta Srbija protiv nasilja kaže da želi izbore, tog dana će ih imati”.

Ako je neophodno da dodatno razume njihove zahteve, navode da su spremni da ih ponavljaju Vučiću svakog dana sve dok ne skupi hrabrost i uradi ono što se od njega i zahteva, „ne nalazeći besmislene izgovore za odugovlačenje odluke o raspisvanju i održavanju vanrednih beogradskih i parlamentarnih izbora do kraja godine“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare