Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas rukovodioca ruske federalne agencije Rossotrudničestva Jevgenija Primakova, sa kojim je razgovarao o kulturnoj, naučnoj i obrazovnoj saradnji dveju zemalja, ali i sveukupnim bilateralnim odnosima Srbije i Rusije, saopšteno je posle sastanka.

Vučić i Primakov smatraju da su duhovne veze dvaju naroda čvrst osnov za razvoj odnosa na svim nivoima, kao i da svaka poseta nekog od ruskih zvaničnika dodatno osnaži međusobnu saradnju.

Razmotrili su predloge za širenje kulturne saradnje, poput redovne razmene izložbi i gostovanja pozorišnih i operskih predstava, kao i za saradnju na polju obrazovanja, koja podrazumeva i redovnu razmenu studentskih stipendija, uz povećanje njihovog broja.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je izrazio zahvalnost ruskoj državi, predsedniku Vladimiru Putinu i ruskim umetnicima za pomoć u unutrašnjem oslikavanju Hrama Svetog Save u Beogradu.

Na sastanku je istaknuta važnost podrške ruske strane očuvanju i zaštiti srpske kulturne i verske baštine na Кosovu i Metohiji, kako u UNESКO, tako i drugim međunarodnom forumima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare