Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Gostujući na televiziji Prva, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da će se baviti izborima nakon završetka epidemije i da će povodom njihovog održavanja razgovarati sa predstavnicima stranaka koje su ranije donele odluku da učestvuju u kampanji.

„Sešću sa svima koji su odlučili da učestvuju na izborima i dogovorićemo se. Ne mogu u ovom trenutku time da se bavim“, rekao je Vučić.

On je dodao da je njegova stranka ranije sprovodila dva nedeljna istraživanja javnog mnjenja, ali da to nije činila od kad je počela kriza.

“Nisam se bavio stranačkim aktivnostima od kad je ovo počelo”, kratko je odgovorio Vučić.

Govoreći o optužbama da situaciju sa koronavirusom koristi za političku kampanju, Vučić je kazao ne zna o čemu je reč i dodao da je obišao samo Novi Pazar i Niš.

„Zato što sam dva puta otišao van Beograda. Kažu da su mogli ti respiratori i kamionom da stignu. Pa i jesu. Ali, u nečije vreme nisu ni stizali. Mnogi su očekivali da koronavirus, kako su sami objavljivali u svojim tabloidima, odnese mene kao vodom. Svoj posao radim vredno. Moju posvećenost i marljivost niko ne može da dovede u pitanje. Ja se time ponosim i nastaviću da radim na isti način”, naveo je Vučić.

On je izjavio da su odluku o zabrani dolaska novinara na konferencije doneli stručnjaci, te da bi ona mogla se promeni sa poboljšanjem epidemiološke situacije.

“Za dva tri dana verujem da će sasvim da se otvore. To je odluka stručnjaka. Uživam u prisustvu onih koji dolaze, ne da postavljaju pitanja, već da me napadnu. Loše bih se osećao da u prostoru nisu predstavnici određenih tajkunskih glasila”, rekao je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram