Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da sporni Zakon o eksproprijaciji nema nikakve veze sa kompanijom Rio Tinto. On je ponovio kako su "zgubidani" prethodnih dana protestovali protiv izgradnje metroa. On se osvrnuo i na spekulacije oko toga da li će ostati na mestu predsednika SNS.

Na pitanje da li će napustiti mesto predsednika SNS, Vučić je rekao da će u narednim danima govoriti o partijskim pitanjima.

„Ne bih se toliko radovao, jer posle mene, ovako užasnog i lošeg, moraće da dođe neko bolji na čelo SNS. Što navijate toliko za to? Nemojte da se sekirate, to je naš posao i mi ćemo ga odraditi odgovorno. Inače, kad bih vam rekao koliko bih glasovao dobio, samo da se odreknem političke partije i da kažem da idem na neke izbore, kao nezavisni kandidat, ni sami ne biste verovali koliko ljudi to podržava“, rekao je Vučić.

Komentarišući uvajanje Zakonu o eskproprijaciji, Vučić je rekao da on ne može da vraća zakone koji mu se ne sviđaju, već da može samo da vraća one koji nisu u skladu sa Ustavom.

Pročitajte još...

“Što se tiče tog zakona, on je potpuno usklađen sa Ustavom. Taj zakon nema nikakve veze sa Rio Tintom. Mi se suočavamo sa takvim problemima da ja ljudima ne mogu da objasnim. Mi kad gradimo jedan tunel, mi izgubimo 160 dana u čekanju za miniranje tunela, jer želimo da izbegnemo svaku mogućnost povrede nečije imovine. To je zato što neko traži mnogo veću cenu od tržišne. To ne postoji nigde u svetu i vi ne možete da izgradite autoput zbog interesa jednog ili dvojice ljudi”, rekao je Vučić.

On je dodao da su besmislene sve “izmišjotine, laži i gluposti” o Rio Tintu.

“Ništa se neće dešavati pre nego što narod odluči. Mi čekamo da Rio Tinto nam dođu sa svim tim što rade. Ti koji protestuju su doveli Rio Tinto u Srbiju i sa njima potpisali devet sporazuma. Mi moramo da analiziramo šta je to što su oni spremili, da li je to dobro ili ne. Pa, ako mi donesemo određene zaključke, onda ćemo izaći pred narod”, rekao je Vučić, dodajući da on ne želi da izvikuje parole “koje nemaju veze ni sa čim”.

“Ne razumem što neko pokušava da obmanjuje narod. Rio Tinto nije dobio ništa. Čekamo da vidimo šta će prvo doneti, pa ćemo da odlučimo šta će biti”, ističe Vučić.

Na pitanje da li će posetiti Gornje Nedeljice, Vučić je rekao da se ne plaši da ode tamo.

“Vi stvarno mislite da je meni teško da izdržim da me neko gađa jajima ili pradajizom? Čega da se plašim? Marljivog rada? Mnogo sam ja mator da bih se plašio. Ne plašim se batinaša, kriminalaca, tajkuna, koji imaju stotine miliona evra. Oni se sami smeju kad kažu zamrznite Vučiću račune. Koje račune da mi zamrznu, kad ih nemam nigde? Viola fon Kramon, nje da se plašim? Ona da dolazi u Gornje Nedeljice i da kaže da brine za Srbiju? Lobistkinja Kosova da želi bolje našem narodu od mene? Evo, sledeće nedelje ću da obiđem metro. Šta ćete da radite? Da me gađate jajima, pošto ništa drugo ne možete”, upitao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da nikada ne reaguje negativno na proteste.

“Zgubidani zaustavljaju saobraćaj sat vremena na Makišu. Bog će ga znati zašto to rade. Šta je smisao? Da lažete narod da neko nešto radi oko Rio Tinta”, rekao je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar