Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da opoziciju zanima samo kako će on da bude smenjen, te da ih ne interesuje Kosovo. Vučić je, odgovarajući poslaniku Radomiru Lazoviću, rekao da njegov mandat traje samo četiri godine, a moguće da će trajati kraće, ali da to ne zavisi od opozicije, već od njegove odluke.

Sve događaje sa današnje sednice Skupštine pratite uživo na blogu Nova.rs.

Pročitajte još...

“To zavisi od toga da li će Srbija biti pritisnuta do određenih granica. I nema više. Ali ne vredi, kod vas postoji patološki odnos, jer gubite 11 godina toliko ubedljivo na izborima i više ne znate šta ćete od lične mržnje”, rekao je on.

U odgovoru Radomiru Lazoviću, Vučić je rekao da njegova grupacija ima “duboke veze sa krimilanom”.

“Na stranu što dobijaju na stotine miliona od poslanika Samoopredeljenja i Rokfeler fondacije. Vidite, postoji čovek koji se zove Ejdan Aslin. Interesantno, kad pričate o tom kriminalu, šta radite sa njim? Ne znate šta radite? To je onaj kog je ruska strana osudila na smrt zbog učešća u ratnom zločinu. Što se bavite međunarodnim kriminalom? Što to radite sve? Kažete, sablje se vade i problem je dok je Vučić jedini pregovarač. Evo, ja prihvatam i molim vas, samo nam jedinu ideju podnesite, da je smislena. Evo, vidimo vas na koje god hoćete pregovore”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da se Lazović, umesto da se obraća građanima Srbije, obraća stranim ambasadorima.

“Pitate ih što oni pričaju samo sa Aleksandrom Vučićem. I ja se pitam, ali kad dođem u Skupštinu, shvatim zašto je to tako. I da vam kažem, danas je bio bolji govor, bar nije bilo reči o Maji Berović. A kad pričate o bajkama i boljem životu, ja nemam problem da uporedim sve parametre. To ne može da izbriše niko”, rekao je on.

Delovi govora Radomira Lazovića zbog kojih je Vučić grizao donju usnu:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare