Foto: TANJUG/ PREDSEDNIŠTVO SRBIJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Egiptu, odakle se i danas obraća javnosti.

„Razgovarali smo o svim važnim geopolitičkim pitanjima, ali najkonkretnije o saradnji Srbije i Egipta. Pričali smo i o saradnji na vojnom nivou. Dogovarali smo kako da povećamo trgovinsku razmenu, potvrdili da imamo zajedničke statove po važnim geopolitičkim pitanjima“, rekao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ

„Posebno je važan Sporazum o slobodnoj trgovini, 33,5 odsto srpskih proizvoda da izvozimo u Egipat bez carine, kao i 87 odsto poljoprivrednih“, dodao je.

Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Ponovo o Muniri Subašić

Vučić je ponovo govorio i o Muniri Subašić, predsednici Udruženja „Majke enklave Srebrenica i Žepa“.

Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

„Da budemo precizni, rekla je da će Alah da me kazni. Kao i sveukupna hajka protiv Ane Brnabić, moramo da biramo reči i budemo pažljivi. Hajde da okrenemo ovako – možete da zamislite kakva bi hajka bila na nas da sam rekao da molim Boga da kazni predstavnika neke države. Nedvosmisleno je napisano da očekuje da me Alah kazni. To samo pokazuje kakav se tip kampanje vodi“, rekao je.

Inače, Subašić je za dnevni list Danas rekla je: „Negiranjem genocida pokušavaju da zavaraju svoj narod. Meni je žao što Aleksandar Vučić nije bio sponzor Rezolucije, što se na taj način nije nama majkama izvinio. Mrtvi se ne mogu vratiti, ali ipak i on ima svoju djecu. Mora da misli na to. Nije samo njegov život važan – važan je život njegove djece i njegovih unučadi. Trebao je na neki način da traži oprost od majki“.

Dodala je „neka su njegova deca živa i sretna a on neka očekuje od Alaha kaznu“.

Podsećamo, Vučić boravi u zvaničnoj poseti Egiptu sa suprugom Tamarom Vučić. Po dolasku u Egipat u petak uveče, Vučič je razgovarao s ministrom za investicije i spoljnu trgovinu Hasanom Al Hatibom. Danas se sastao sa egipatskim predsednikom Abdelom Fatahom el Sisijem. Takođe, danas su ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović i ministar za investicije i spoljnu trgovinu Egipta Hasan Al Hatib potpisali Sporazum o slobodnoj trgovini.

BONUS VIDEO Mladen Mrdalj: Vučić pretvara Srbiju u kasabu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare