Aleksandar Jovičić Foto: N1

Aleksandra Jovičića neće da puste da se brani sa slobode samo zato što je iz Srpske napredne stranke, iako je podneo i ostavku i svi svedoci su saslušani, valjda se pokazalo da je veći kriminalac od drugih, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na TV Hepi, govoreći o uhapšenom bivšem predsedniku beogradske opštine Palilula.

„Ali šta da radite, to je da bi oni pokazali nekoj ambasadi da su oni sposobni i da Vučić ništa ne kontroliše”, rekao je Vučić, i dodao da se nasmejao kada je video obrazloženje odluke da se Jovičić ne pusti iz pritvora i pitao da li je neko upoznao tog sudiju sa tim šta se dešava.

“Viši tužilac je tražio da (Jovičić) bude pušten, a sud ne da – ali sud je vlast i sud je vlastan da čini šta hoće”, kazao je Vučić.

On je ocenio da su sudije najvećim delom „časni profesionalci koji obavljaju težak posao“, ali da ima i drugih.

“Ima deo onih koji imaju svoje mentore samo u stranim ambasadama i nigde drugo”, istakao je Vučić.

„Opozicija uvela praksu ulaženja u prostorije drugih stranaka“

Vučić je rekao da je aktuelna opozicija „uvela praksu“ ulaženja u prostorije drugih stranaka, navodeći da se nije dešavalo od „1930-ih godina, od nacističke Nemačke“.

On je naveo da su opozicioni političari dolazili do vrata zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića i dodao da se takve stvari nikada u Srbiji nisu dešavale.

Naveo je da niko nije upadao u prostorije Demokratske stranke kada je bila na vlasti i ocenio je da je smešno ulaziti u prostorije stranaka da bi „pričao kako će i šta će stranka da radi“.

On je rekao da se on ne plaši opozicije i njenog delovanja, kao što se, kako je naveo, nije plašio ni 5. oktobra 2000. godine.

„A čak ni tog dana nisu upadali u prostorije stranke kojoj sam tad pripadao (Srpska radikalna stranka)“, naveo je Vučić.

Govoreći o nekoliko članova Narodne stranke koji su ušli u Predsedništvo Srbije, Vučić je ponovio da ga oni „nisu ni pomerili s mesta“ i dodao da nisu ni pokušali.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare