Aleksandar Jovičić Foto:TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Aleksandar Jovičić, uhapšeni funkcioner SNS, podneo je ostavku na mesto predsednika Opštine Palilula. Kako saznaje Nova.rs, dokument u kome se obrazlaže ostavka biće dostavljena odbornicima Skupštine.

Prema saznanjima našeg portala, odbornici će o ostavci raspravljati u sredu, za kada je zakazana sednica lokalnog parlamenta. Ostavka aktuelnog predsednika Opštine Palilula biće prva tačka dnevnog reda.

„Duboko sam svestan da zbog situacije u kojoj se trenutno nalazim moj ostanak na mestu predsednika Opštine može samo da bude otežavajuća okolnost za funkcionisanje Opštine i na štetu građana“, naveo je Jovičić.

On je u ostavci napisao da mu je interes Opštine i njenih građana uvek bio na prvom mestu, te da je to osnovni razlog zbog kojeg podnosi ostavku.

„Mene čeka duga i teška bitka kako bih pre svega odbranio sopstvenu čast, kao i čast moje porodice. Nisam se nadao da ću ikada morati da ulazim u takvu bitku, ali iz ove kože se ne može. Situacija u kojoj se nalazim dobrim delom je plod moje lakomislenosti i verovanja u određene ljude koji očigledno meni nisu dobro mislili“, naveo je Jovičić.

On je napisao da će o njima svakako govoriti kada dođe vreme.

„Meni lično kao nekom ko duboko veruje u ispravnost politike Aleksandra Vučića i ko će zavuke biti lojalan član SNS, ostaje ogroman žal što sam svojom lakomislenošću izneverio čoveka koji je u mene imao veliko poverenje.

U nastupajućem periodu kroz borbu da odbranim sopstvenu čast, kao i čast moje porodice, jednako ću se truditi da kompletnu javnost uverim da Aleksandar Jovičić nije nikakav kriminalac, kako su ga pojedini mediji obeležili i da je uvek radio pošteno i čestito u interesu građana“, naveo je između ostalog Jovičić.

Podsećamo, on je uhapšen početkom juna sa još sedam osoba, zbog sumnje da su omogućili nelegalne građevinske radove u toj opštini.

Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare