Aleksandar Jovičić Foto: N1

U sredu će u Skupštini Palilula odbornici glasati o ostavci predsednika te opštine Aleksandra Jovičića, koji je uhapšen sa još sedam osoba, zbog sumnje da su omogućili nelegalne građevinske radove u opštini Palilula. Kako saznajemo, Jovičića bi trebalo da zameni Darko Paunović, koji je trenutno njegov zamenik.

Aleksandar Jovičić juče je dostavio ostavku Skupštini Palilula, a o njoj će se sutra izjašnjavati odbornici te opštine. Ostavka aktuelnog predsednika Opštine Palilula biće prva tačka dnevnog reda.

Iako u pritvoru, Jovičić je napisao, potpisao i dostavio ostavku na pisarnicu opštine Palilula.

U tekstu ostavke, u koju je Nova.rs imala uvid, Jovičić je naveo da je duboko svestan da zbog situacije u kojoj se trenutno nalazi njegov „ostanak na mestu predsednika Opštine može samo da bude otežavajuća okolnost za funkcionisanje Opštine i na štetu građana“.

„Mene čeka duga i teška bitka kako bih pre svega odbranio sopstvenu čast, kao i čast moje porodice. Nisam se nadao da ću ikada morati da ulazim u takvu bitku, ali iz ove kože se ne može. Situacija u kojoj se nalazim dobrim delom je plod moje lakomislenosti i verovanja u određene ljude koji očigledno meni nisu dobro mislili“, naveo je Jovičić.

On je napisao da situacija u kojoj se nalazi je dobrim delom plod njegove „lakomislenosti i verovanja u određene ljude koji očigledno meni nisu dobro mislili“.

„O njima ću svakako govoriti kada dođe vreme“, naveo je Jovičić.

Podsećamo, Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Kako je Nova.rs ranije otkrila, jedan od njegovih advokata je i Vladimir Đukanović, inače poslanik i visoki funkcioner SNS.

Advokat Božo Prelević u izjavi za naš portal je naveo da angažman Đukanovića u ovom „slučaju“ vidi kao kontrolu štetu, te da je tu interes da se kontroliše iskaz Jovičića, kako nešto „nepromišljeno ne bi rekao u istrazi“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare