Dragan Đilas i Aleksandar Vučić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs/Zoran Lončarević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je danas na najavu lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da će vratiti deo penzija koje su građanima otete od 2014. godine do danas. On ga je pozvao da prethodno uplati 35 miliona evra koliko je, kako Vučić tvrdi, iznosila odšteta roditeljima koji su plaćali vrtić skuplje nego što je trebalo, a u vreme dok je Đilas bio gradonačelnik.

Na pitanje da prokomentariše najavu lidera SSP Dragana Đilasa da će vratiti „otete penzije“ ako pobede na izborima.

Foto:prrintscreen/Prva TV

„Žao mi je što nisam poneo onu svoju tablu, pošto kaže Rade Veljanovski ne sme Vučić da dođe u studio da crta grafikone, ja sam mislio da ne smem da dođem sa motkom u RTS, kao što je on jurio Dragana Milanovića, ali sam shvatio da ni grafikone i table ne smem da nosim, iako smatram da je to korisno. Molim vas da izračunamo nešto. Nije teško. Tri su apekta toga. Zašto smo to preduzimali? Jesam li ja bolesnik, ludak, koji je želeo da svoje roditelje da uništi, da im učini nešto loše ili sam želeo da izgubim glasove jer sam mnogo glup ili smo to morali da uradimo da bismo spasili zemlju i da spasimo penzionere, da bismo mogli da imamo penzije i veće penzije. Istovremeno, to ne bismo mogli da uradimo da nismo imali poverenje penzionerima“, rekao je Vučić i nastavio:

„Mi smo tada smanjili onima koji imaju visoke penzije, među njima su i moj otac i majka. Oni su meni rekli nije fer, zašto nisi smanjio i onima koji imaju manje penzije? Ja sam rekao, ali oni su mnogo siromašniji od vas, ne bi mogli da prežive. A on je rekao „ja sam ceo život radio za to, ne možeš meni da smanjuješ više, a njima ništa“. Ja sam mu rekao „džabe je što si ti radio ceo život, neko je to potrošio, neko je uništio sve te fondove, neko ih je razorio, moramo da ih napravimo ponovo. Moj otac je pre smanjenja imao penziju oko 89.000 sad ima penziju 130 ili 140 hiljada, mnogo veću nego tada, jer je radio u mnogim institucijama od Narodne banke, preko Privredne komore…“.

Zatim je pozvao Dragana Đilasa da uplati 35 miliona evra sa svog privatnog računa, koliko je iznosila odšteta koju je Srbija plaćala roditeljima na konto veće cene vrtića od realne.

„Kad stvarni lider liste „Srbija protiv nasilja“ Dragan Đilas ovako nešto kaže, ja ću uz svo poštovanje da mu odgovorim. Ajde molim te, ili molim vas pošto nisam s njima na ti. Molim vas vratite onih 35 miliona evra koji ste oteli roditeljima, koji su slali decu u vrtiće, kad ste im naplaćivali 9.500 dinara, 5.000 više nego što ste smeli. Mi i dan danas isplaćujemo sudske presude, 35 miliona evra. A to je za vas sitnica. Uplatite sa svog računa tih 35 miliona kao jedan dobar gest. Sa svojih privatih računa, koje ste stekli dok ste bili na vlasti. I to što govorite da ćete isplatiti 100.000 dinara, to je svega 150 miliona evra. Znate li koliko košta povećanje penzija od 10 odsto. Višestruko više. A to nije jednokratno“, zaključio je Vučić.

BONUS VIDEO: Đilas najavio vraćanje novca penzionerima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar