Foto: TANJUG/ZORAN ZESTIC/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas u Čačak gde prisustvuje obeležavanju početka proizvodnje nove fabrike "Forverk" i otvaranju Naučno tehnološkog parka u tom gradu.

On je naveo da je ovaj dan za istoriji Čačka veoma važan dan, kao i da je gradnja puteva bila presudna za dolazak nemačke kompanije.

„Oni su rekli da će razmisliti o Čačku ako garantujemo autoput. Ja sam garantovao, ne samo put, nego da će biti završen pre fabrike. Oni su bili skeptični, razmišljali da će biti dobro i ako put bude godinu, dve posle fabrike…“, ispričao je Vučić.

On je rekao da će grad imati više prihoda nego danas, da će moći da uloži u kanalizaciju, puteve, da obnovi sela…

„Mi to nemački prijatelji ne bismo uspeli bez vas. Borili smo se za ovu kompaniju, znajući koliko ona znači. Srbija se postarala da privuče ovu divnu kompaniju i dali smo nemali novac. Država plaća milione da bi Forverk ovde radio i hoću da to radnici znaju. Jer, naš interes je da ‘Forverk’ bude ovde. To je naš interes. Gde god vidite te najmoćnije mašine da se zna da su to radili radnici iz Čačka“, naveo je Vučić.

Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ nr

On je dodao da očekuje još veći priliv stranih investicija u Srbiji.

„Nadam se da će ih biti još više iz Nemačke. Nemačke kompanije su siguran partner, oni dolaze da ostanu decenijama, da rade, dopunjavaju i unapređuju svoj posao. Dolazak Forvarka kod nas je veliko priznanja“, izjavio je predsednik Srbije.

Vučić je prethodno obišao pogone fabrike „Forverk“, koja proizvodi i delove za „porše“ i druge najpoznatnije automobilske brendove i poručio da – nema „poršea“ bez Čačka.

On je tom prilikom razgovarao sa radnicima.

„Nema ‘poršea’ bez Čačka, kada vidite da neko vozi ‘porše’ da znate da to ne bi moglo, da nije Čačka i radnika iz Čačka… Porše ‘mejd in Čačak'“, rekao je Vučić.

On je upitao radnike da li im je težak posao, da li su zadovoljni uslovima i poželeo im sreću na novom radnom mestu. Prilikom obilaska fabrike njega je zanimala dinamika zapošljavanja ljudi, i kako mu je rečeno za tri godine bi trebalo da bude 1.000 zaposlenih.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare