Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ZORAN ZESTIC

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da je prilikom obilaska radova u Beogradu na vodi da je SNS jedina stranka koja ne vodi negativnu kampanju i da je ponosan na to.

On nije želeo da govori o postizbornim koalicijama i naveo da prvo treba sačekati rezultate izbora.

„Možda bude bilo velikih iznenađenja. Svaki izbori donose neizvesnost. Mi smo jedina stranka koja apsolutno ne vodi negativnu kampanju. Na to sam ponosan. Da li će to doneti rezultat, videćemo“, rekao je Vučić.

On je podsetio da je razgovarao sa Donaldom Tuskom, predsednikom Evropske narodne partije, koji je, kako je naveo, poželeo uspeh SNS na izborima.

„Razgovarali smo o budućoj vladi i rekao sam mu da verujem da će naredna vlada imati mandat za snažnije evrointegrativne procese i da ćemo ubrzano gurati u pravcu članstva u EU“, rekao je predsednik Srbije i dodao da su pričali i o ekonomiji.

Lider SNS je naveo da ne zna da li će biti održan miting SNS u Nišu i istakao da je on više za „ne“, ali da odluku ne donosi sam.

„Trebalo je danas u Kragujevcu da imamo miting, ali ga neće biti. Mislim da bi svi u stranci voleli da ga bude da pokažemo snagu, ali mislim da je najvažnije da se snaga pokaže u nedelju na izborima“, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ZORAN ZESTIC

Vučić izjavio je prilikom obilaska radova na kuli Beograd u „Beogradu na vodi“ da je ponosan na to gradilište i istakao da je već izgrađeno 150.000 metara kvadratnih i da se sada gradi 750.000 kvadrata.

„Ono što je za nas najvažnije u ovom trenutku je to što imamo 2.530 radnika na ovom gradilištu. To Beograd na vodi čini jedan od najvećih evropskih gradilišta i neuoporedivim u odnosu na druge u istočnoj Evropi. Ovo mesto postaje jedno od najlepših i najurbanijih u našoj zemlji. Verujem da ćemo da otvorimo šoping mol u oktobru, a još traju pregovori sa Luj Vitonom“, naveo je Vučić.

Izbori na 90 biračkih mesta na Kosovu

On je izjavio da će parlamentarni izbori u nedelju biti održani i na 90 biračkih mesta na Kosovu i Metohiji.

„Što se tiče raznih laži kako na KiM Srbija ne želi da organizuje izbore, mi ćemo na čak 90 biračkih mesta imati izbore na KiM. Tek toliko o neistinama koje se plasiraju preko različitih medija“, rekao je Vučić.

On je naveo da je Beograd uvek do sada uspevao da se izbori da tokom izbora budu otvorena i biračka mesta na Kosovu.

„Uveren sam da ćemo uspeti i ovaj put i ponosan sam na tu činjenicu“, istakao je Vučić.

On je dodao da će specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine doći će u Beograd nakon izbora.

„Računajte da dolazi 22. juna. Ako budem tužan zbog izbornog rezultata neću moći dugo da tugujem i ako budem srećan neću moći da se radujem“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je dodao je da već 23. juna ide u Moskvu, te da ne isključuje mogućnost da će nekoliko dana nakon toga otići i u Vašington.

On je naglasio da će biti mnogo posla oko KiM, raznih zahteva, ali da Beograd neće menjati svoju politiku. Vučić je naveo da, ukoliko Priština kaže da neće tražiti prijem za članstvo u međunarodnim organizacijama, onda ni Beograd nema potrebu da sprovodi kampanju na bilo koji način.

„Na Beogradu na vodi srušeno 540 nelegalnih objekata“

On je dodao da kula u kojoj se nalazi će biti novi simbol, te da će biti najposećenija tačka u Beogradu. Predsednik Srbije je rekao da je 540 objekata bilo na tom prostoru, te da su svi bili nelegalni.

„Ovo će biti najlepše mesto u Beogradu, odakle možete da vidite i Čukaricu i Savski venac i Novi Beograd… Imaćemo najbolji hotel u Evropi“, izjavio je Vučić i dodao da otvaranje te zgrade očekuje za samo 14, 15 ili 16 meseci.

Kula Beograd imaće 42 sprata, očekuje se da bude završena do kraja sledeće godine i biće najviša zgrada na Balkanu.

U društvu Vučića radove su obišli i direktor kompanije „Eagle Hills“ Muhamed Alabar, ministar finansija Siniša Mali, gradonačelnik Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare