Foto:TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da se Srbija kao vojno neutralna trudi da bude što "autonomnija i u oblasti pronalaska i proizvodnje naoružanja i vojne opreme", što je "prioritet po pitanju nacionalne odbrane i bezbednosti".

„To sve podiže ulog i značaj Vojnotehničkog instituta“, rekao je Vučević u ovoj institutu, gde je prisustvovao svečanosti povodom prijema 53 novozaposlena, po javnom konkursu.

Prema njegovim rečima, „možda neka privatna kompanija može da pruži bolje i veće plate, ali ne može da radi na ovakvim programima i ne može da radi na ovakvim projektima i to razlikuje državu od svih drugih subjekata, zato je država uvek najjača“.

„Čeka nas još mnogo posla. Nadam se da ćemo čuvati mir, ali da budemo spremni za sve moguće izazove. Zato, zasučite rukave. Vama novozaposlenima čestitam, jer vi donosite neku novu energiju, a pokretačka snaga su ljudi koji rade ovde godinama i decenijama“, naveo je Vučević.

BONUS VIDEO Vučić: “Tražili smo od SAD informacije o Vulinu i drogi, ali od toga nema ništa. Oni bi da im ne budemo takmac u proizvodnji oružja”

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare