Vranjska Banja; Foto: Dušan Pešić

Na spisku lokalnih skupština za raspuštanje koji je sinoć objavljen na sajtu Vlade Srbije, nema gradske opštine Vranjska Banja, čiji je predsednik takođe dao ostavku pre mesec dana, istog dana kad i gradonačelnik Vranja. Međutim, po Zakonu o lokalnim izborima i Statutu grada, skupštinu u Banji trebalo je do sada da raspusti predsednik Skupštine grada Vranja dr Dejan Tričković, što se nije desilo.

Tako će, kako je vranjskom portalu „Slobodna reč“ potvrđeno iz pravnog tima Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA), skupštinu Vranjske Banje morati da raspusti Privremeni organ uprave koji Vlada obrazuje za Grad Vranje.

Prema saznanjima portala Nova.rs, prva sednica ovog Privremenog organa Grada Vranja, počela je danas od 13 časova.

Da bi izbori po planu koji je vlast „skovala“ bili održani 17. decembra, sve preostale procedure moraju biti obavljene u naredna dva dana, što otvara pitanje hoće li izbori u Vranjskoj Banji biti raspisani na vreme, ili će možda Banjčani morati da biraju odbornike nedelju dana kasnije.

„Ukoliko Skupština grada Vranja do sada nije raspustila skupštinu Gradske opštine Vranjska Banja, a trebalo je, to će morati da uradi Privremeni organ u Vranju, a on će i raspisati izbore za nove odbornike“, rekao je šef Pravnog tima Crte Pavle Dimitrijević.

Podsećamo, predsednik Gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić, jedini je predsednik neke GO u Srbiji koji je dao ostavku na funkciju, kada su predsednici opština i gradonačelnici u mestima gde je Srpska napredna stranka na vlasti masovno dali ostavke stvarajući prostor za raspisivanje lokalnih izbora.

Odnosno, Vranje je jedini grad u Srbiji (mimo prestonice), među onima koji imaju gradske opštine (Požarevac, Užice i Niš) u kojem su najavljeni izbori.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar