Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti nakon objavljivanja prvih rezultata lokalnih izbora u Srbiji.

„Sada ćemo u Beogradu umesto 54 mandata imati 62 ili 63. To znači 52 odsto glasova“, rekao je Vučić, a zatim dodao da je vrlo ubedljiva i pobeda u Novom Sadu.

„Neverovatna je pobeda u Novom Sadu. Uz čestitke Aleksandru Šapiću, želim da čestitam profesorki Turkulov. Skoro 53 odsto glasova, 43 mandata dobiti u Novom Sadu… Posebno morate da imate u vidu da su u Novom Sadu svi objedinjeno izlazili ili u dve ili tri kolone. Izlaznost je bila skoro 50 odsto“, rekao je Vučić.

On je istakao i da je situacija u Nišu bila veoma neizvesna.

„U Nišu će za većinu imati verovatno tri mandata, ukupno 32, a 31 je potreban za većinu. Biće 32 prema 29. Ali u Nišu biće moj predlog i predsedniku SNS da se vidi kako i na koji način da se problemi rešavaju. Jedna lista grupe građana, lista doktora Milića je dobila čak 23 odsto glasova. To je ogroman broj glasova i to ni na koji način ne smemo da nipodaštavamo. Neverovatni su uspesi u svim opštinama na severu Vojvodine. Naša lista je dobila u Subotici nezamislivih skoro 50 odsto glasova,  a naši partneri iz Saveza vojvođanskih Mađara 27“, istakao je Vučić.

Kad je reč o beogradskim opštinama, Vučić je rekao da se još ne zna u dve opštine kako će se završiti.

„U svim ostalima imamo većinu, u 15 je izvesno da ćemo imati većinu, moguće i u 16. Brojimo još Vračar, ubedljiva je pobeda ali brojimo jedan mandat gore ili dole“, istakao je Vučić.

On se osvrnuo i na situaciju sa kol centrima i rekao da je tu jedino sporno da li su pltili zakup tih prostora. Ako nisu, to je kađe Vučić njihova sramota, ako jesu ond aje sramotno ono što je radila opozicija.

„Mi se ozbiljno pripremamo za izbore“, istakao je Vučić i dodao da takvi centri postoje svuda u svetu.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare