Sanda Rašković Ivić Foto: Nova S

Politikolog Boban Stojanović i potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić bili su gosti emisije "Među nama" koja se emituje na televiziji Nova S. Rašković Ivić je tom prilikom zjavila da ju je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma "zvao 15 puta, a možda i više" nakon što je rekla da bi vlada trebalo da odmah padne pošto su iznete optužbe da su on i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić umešani u podvođenje maloletnica.

„Ako mene, koja nisam anonimna, Dragan Marković Palma zove 15 puta da bih ga na kraju blokirala, kakvim su torturama i pritiscima izložene žrtve pedofilije i oni za koje se sumnja da bi mogli da kažu nešto o tom slučaju, rekla je Rašković Ivić.

Navela je da Markoviću nije odgovorila ni na jedan poziv, jer se „ponela kao psihijatar, a ne političar“.

Istakla je da bi svi koji se pominju kao mogući učesnici u podvođenju maloletnica trebalo da izađu iz vlasti dok se slučaj ne reši.

„Tužilaštvo je odmah trebalo da pozove sve koji se pominju – Markovića, Dačića, direktora Koridora Srbije Aleksandra Antića i vlasnike Kopernikusa i Knez petrola“, rekla je Rašković Ivić, i dodala da oni koji se pominju u aferi na slobodi mogu da nesmetano utiču na svedoke i da ih zastrašuju.

Prema njenom mišljenju, Srpska napredna stranka (SNS) apstinira od odbrane Palme.

„Meni je to znak da će Palma biti pušten niz vodu. Ako bi SNS branio Palmu, onda bi dodali i pedofiliju na sve afere koje su dokazale vrlo blisku spregu države i kriminala“, rekla je Rašković Ivić, i ocenila da bi „u svakoj normalnoj državi vlada koju potresa ovakav skandal pala za 15 minuta“.

„Ako ne bude političke odgovornosti, pa čak i ako Evropa ne reaguje i ne pozove posredno na odgovornost i da se vidi šta se ovde dešava, onda su svi saučesnici u jednom pedofilskom skandalu i onda smo kao država gotovi“, ocenila je Rašković Ivić.

 

Pozvala je žrtve – devojke i njihove roditelje da se ne plaše bez obzira na sve, i da izađu u javnost.

„Ako ne izađu, onda su same sebe osudile da budu večne robinje i frustrirane žene koje će tražiti psihijatre doživotno“, zaključila je Sanda Rašković Ivić.

Boban Stojanović je rekao da je najveća opasnost istupa poput onih Dragana Markovića Palme – demotivisanje žrtava.

„Pokušavaju da pošalju jasnu poruku. ‘ Mi smo vlast, mi smo država, možeš ti da pričaš šta hoćeš, a bolje ti je da ne pričaš, jer ćemo mi ostti na svojim pozicijama'“, rekao je između ostalog Stojanović.

O čemu su još govorili gosti emisije „Među nama“ pogledajte u video prilogu: