Sanda Raskovic Ivic Utisak nedelje
Sanda Rašković Ivić Foto:Ivan Dinić/Nova S

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić ispričala je večeras u "Utisku nedelje", kako je rekla, istinitu priču o podvođenju žena u Jagodini.

„Ja ne znam da li je pedofilija kod Dragana Markovića Palme zaista postojala, ali ću vam ispičati jednu priču koja je istinita a tiče se tog podvođenja“, počela je Sandra Ivić.

Ona je ispričala da je to bilo 2011. godine pred kraj njenog mandata ambasadora u Rimu.

Prema njenim rečima, grupa Italijana među kojima su bili i naš počasni konzul profesor Roberto Veraldi, gradonačelnik Peskare i nekoliko poslovnih ljudi pozvani su te godine od strane Dragana Markovića Palme u Jagodinu da se upoznaju sa mogućnostima investiranja.

„Posle mi je profesor ispričao kako je to izgledalo“, dodala je ona.

„Radi se o intelektualcima, ozbiljnim i oženjenim ljudima, moralno i intelektualno na svom mestu. Tu je bio prisustan i Dačić. Profesor je rekao da su došle neke plesačice vrlo oskudno obučene, bez gaćica. One su plesale, Palma mu je prišao i upitao: Koju si izabrao?. On mu je rekao da nije zainteresovan“, ispičala je Rašković Ivić svedočenje italijanskog profesora.

Palma je, na to, sa zgađenim izrazom lica rekao: Pa ovo je homoseksualac, neću sa njim da imam posla, nastavila je Rašković Ivić.

„Njemu to nije bilo dosta, nego je profesoru poslao golišavu devojku, koja ga je čekala na jastuku u sobi. Profesor je zamolio da napusti sobu. Sutradan Palma nije hteo da sedi pored počasnog konzula, odnosno profesora. Rekao je da ne može da sedi pored homoseksualca“, dodala je ona.

Rašković Ivić je dodala da ne može da kaže da li su te devojke bile punoletne ili maloletne, ali da je to “ svakako podvođenje i prostutucija jer su one tamo dovedene da animiraju goste iz inostranstva“.

Ona je napomenula da je mnogo važno da se ta stvar oko podvođenja istera do kraja.

Na pitanje šta mi možemo da ponudimo tim žrtvama, Rašković Ivić je rekla da mi njima „ne možemo da ponudimo apanaže ili zaposlenje koje dobijaju za poslušnost, ali možemo da im ponudimo slobodu i da se ne osećaju kao roblje“.

„Ako su mogle glumice koje su pohađale školu glume kod Mike Aleksića, ako je mogla Danijela Štajnfeld da progovori o Lečiću treba i one da progovore, ali i ovi svedoci, s tim da se i svedoci i žrtve maksimalno zaštite“.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare