Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pet osoba, među kojima je i Miodrag Poledica, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, uhapšeno je u nastavku predistražnog postupka u vezi sa zloupotrebama u "Infrastrukturi železnice".

Hapšenje je usledilo po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal posle višemesečnog predistražnog postupka, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo da se sumnja da su uhapšeni izvršili krivična dela zloupotrebe službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine.

Naime, postoje osnovi sumnje da su zaposleni u „Infrastrukturi železnice“ M. J, B.A. i P.Ć, u postupcima javne nabavke suprotno Zakonu o javnim nabavkama, kršeći i druge propise zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, u čemu im je pomogao državni skeretar, kako bi favorizovali privredno društvo čiji je direktor Z.S, u dobijanju poslova izvođenja radova na železnici.

Radi fingiranja postojanja konkurencije i privida legalnosti osumnjičeni M.M, direktor drugog privrednog društva davao je takozvane „uslužne ponude“ kojima je obezbeđivana izvesnost dobijanja posla za privredno društvo direktora osumnjičenog Z.S


Mihajlović: Nijedan razlog da poverujem u krivicu Poledice

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da za sada nema nijedan razlog da poveruje da je uhapšeni državni sekretar Ministarstva Miodrag Poledica umešan u radnje koje mu se stavljaju na teret.

Mihajlović je, u pisanoj izjavi, rekla da Ministarstvo na čijem je čelu i ona lično daju punu podršku nadležnim organima u borbi protiv korupcije.

„Svi zaposleni u Ministarstvu i ja u svakom trenutku stojimo na raspolaganju za pružanje svih potrebnih informacija“, poručila je ona.