Foto: Facebook/IndeksOnline

Pripadnici Euleksa noružani dugim cevima, njih oko 50, ušli su u prostorije veterana OVK u Prištini, prenose prištinski mediji. Kako javlja Reporetri, uhapšen je predsednik organizacije veterana Hisni Gucati, prenosi Kosovo onlajn.


Kako navodi taj portal, posle kraće rasprave i ubeđivanja policajci pod punom opremom stavili lisice na ruke Gucatiju i izveli ga iz prostorija. Očekuje se da bude odveden tokom dana u Hag.

Kako je objavio Indeksonlajn, policajci te misije ušli su u kancelarije Organizacije ratnih veterana OVK, čiji članovi su prethodnih dana nekoliko puta prijavljivali da dobijaju tajna dokumenta iz Specijalnog suda.

Sekretar Organizacije ratnih veterana OVK Faton Kljinaku, izjavio je da je u toku racija koju policija Euleks vrši u kancelarijama ove organizacije. On je uputio optužbe protiv kosovskih institucija koje ih, kako je rekao, „primoravaju da se sami pozabave tim nitkovima“.

„Ovo je nezakonita akcija Euleksa. Došli su u naše kancelarije i samo proveravaju. Naša država je kriva što nas je primorala da se sami nosimo sa tim idiotima“, rekao je Kljinaku i dodao da ne zna zašto se ova akcija odvija.

Foto: Armend NIMANI / AFP / Profimedia

Kljinaku kaže da racija bez podnošenja bilo kakvih dokumenata podseća na akcije iz vremena Jugoslavije. Dodao je da „kako smo se suprotstavili Jugoslaviji bićemo prinuđeni da se borimo kao protiv Jugoslavije“.

„Bio sam u kancelariji i pio kafu, a ova gospoda ne pokazuju nikakvo pismo. Ako naša država ne krene u akciju, primoraće nas da se borimo kao protiv Jugoslavije. Nemaju dokumenta, pisma, prevodioce“, rekao je Kljinaku nazivajući zvaničnike Euleksa kriminalcima.

Džavit Jašari iz organizacije veterana rekao je da neće dopustiti takve akcije bez upozorenja.

„Nećemo im dozvoliti da dođu bez ikakvog bez upozorenja. Mogli bi da budu i kriminalci iz Srbije. Oni su maskirani, govore različite jezike, neki govore slovenski. Takve stvari nećemo dozvoliti. Dobili smo slobodu ratom i krvlju i ne dozvoljavamo im da nas odvedu“, rekao je Jašari, prenosi Koha.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare