Foto: TANJUG/ IRFAN LICINA

Sulejman Ugljanin, lider stranke SDA Snadžaka, ocenio je da postoji mogućnost da su u zaštitne maske, čije je nošenje obavezno u Srbiji od pre nekoliko nedelja, možda stavljeno "po malo virusa" što je uzrokovalo povećanje stope smrtnosti.

Nije u pitanju šala: Ugljanin je na konferenciji izneo pravu teoriju zavere prema kojoj maske ne štite, već da se s njihovom pojavom i virus raširio, pa da je moguće da u svaku stotu neko ubacuje virus ili neki drugi bojni otrov.

„Kad su počele maske da se nose, povećao se broj smrtnosti. Zašto? možda je neko u tim maskama, na svaku stotu stavio po malo virusa ili nekog bojnog otrva i napravio nam problem“, rekao je Ugljanin na konferenciji za novinare ispre svoje SDA Sandžaka.

PROČITAJTE JOŠ...

Prema njegovim rečima, prethodno nije obavljena provera kvaliteta maski, niti je određeno „koje su maske korisne a koje štetne“. Ugljanin, takođe, ima „bar 20 pitanja“ o načinu upotrebe maski i njihovoj navodnoj štetnosti. Ugljanin je rekao da ne veruje ni Vladi ni kriznim štabovima, jer “nemaju dokaz za ono što su rekli”.

Podsećamo, Svetska zdravstvena organizacija promenila je početkom juna stav o zaštitnim maskama, pa sada savetuje da ih treba nositi ne samo u zatvorenim, već i u javnim prostorima, kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

Iz ovog međunarodnog tela su poručili da nove informacije ukazuju na to da maske mogu da budu „brana protiv potencijalno zaraznih kapljica“.

Srbija je u skladu sa tom odlukom takođe naložila obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru i na svim javnim površinama na kojima nije moguće držati socijalnu distancu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare