Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ/ bs

Ujedinjena demokratska Srbije uputila je danas Inicijativu Vladi Srbije da što pre bude donet efikasan paket mera koji bi olakšao položaj privrede, naročito malih i srednjih preduzeća, u krizi izazvanoj pandemijom virusa COVID – 19, dok je Nova stranka zatražila da se zaposlenima u Centru za socijalni rad u Beogradu omogući zaštitina medicinska oprema.

UDS predlaže, kako saopštavaju, niz mera pomoći koje uključuju smanjenje i ukidanje određenih nameta, poreske olakšice, odlaganje poreza na dobit, odlaganje poreza na imovinu , obezbeđivanje državnih garancija za zaduživanje kod banaka, mogućnost zaduživanja kod Fonda za razvoj.

„Nesporno je da je prvenstveni interes svih nas zdravlje građana, ali pomoć privredi i očuvanje radnih mesta nikako ne smeju da budu zapostavljeni“, kažu u Ujedinjenoj demokratskoj Srbiji.

Predsednik Gradskog odbora Nove stranke Beograd Branko Mladenović kaže da svi zaposleni Centra redovno dolaze na svoja radna mesta i ispunjavaju obaveze, ali bez redovne dezinfekcije i zaštitne opreme ugroženo je, kaže, ne samo njihovo i zdravlje njihovih porodica, već i svih primaoca usluga Centra za socijalni rad.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram