Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Potpredsednica stranke Slobode i pravde Marinika Tepić kaže da je ministrka Zorana Mihajlović i zvanično potvrdila da direktor EPS Milorad Grčić ne govori istinu kada kaže da postrojenje za odsumporavanje u TE Kostolac sve vreme radi.

Da podsetimo, Tepić je nedavno poslala otvoreno pismo ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture s pitanjem da li je njen resor izdao upotrebnu dozvolu za pokretanje pogona za odsumporavanje u termoelektrani Kostolac. Tada je poručila Mihajlović da je, u slučaju da to nije učinila, saučesnik u trovanju građana Srbije.

Odgovarajući na napad Tepić, Mihajlović je rekla da pravi cilj ovakvog obraćanja nije briga za interese građana, već privlačenje pažnje medija. Poručila je potpredsednici SSP da pre nego što uzbuni javnost „iznošenjem poluinformacija i paušalnih otpužbi“, pročita Zakon o planiranju i izgradnji.

„Ministarstvo postupa isključivo u skladu sa zakonom, a optužbe Marinike Tepić za saučestvovanje u trovanju građana Srbije, samo na osnovu toga što je neko ministar nadležan za izdavanje upotrebnih dozvola za ovakva postrojenja, potpuno su neosnovane. Ministarstvo nije moglo izdati bilo koji akt, pa tako ni upotrebnu dozvolu po službenoj dužnosti, odnosno bez prethodno podnetog zahteva investitora za izdavanje ove dozvole“, navela je Zorana Mihajlović.

Tepić tvrdi da je ovo dokaz da direktor EPS danima unazad obmanjuje građane.

„Ali skandal! Braneći sebe Zorana otkrila da dir.EPSa Grčić NIKADA u ove 3 god nije tražio up.dozvolu za odsumporavanje u TE Kostolac! Nije propustila da me izvređa, ali je bar potvrdila da Grčić laže da postrojenje sve vreme radi, dok truje i ubija ljude!“, napisala je Tepić na Tviteru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare