Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bs

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je povodom pisma koje joj je uputila potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić u vezi sa postrojenjem za odsumporavanje u TE "Kostolac", izjavila da pravi cilj obraćanja nije briga za interese građana, već privlačenje pažnje medija.

Zorana Mihajlović je u pisanoj izjavi poručila Mariniki Tepić da pre nego što uzbuni javnost „iznošenjem poluinformacija i paušalnih otpužbi“, pročita Zakon o planiranju i izgradnji, saopštilo je Ministarstvo.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ona je istakla da Ministarstvo postupa isključivo u skladu sa zakonom i da su optužbe Marinike Tepić za „saučestvovanje u trovanju građana Srbije“, samo na osnovu toga što je neko ministar nadležan za izdavanje upotrebnih dozvola za ovakva postrojenja, potpuno neosnovane.

Ministarstvo nije moglo izdati bilo koji akt, pa tako ni upotrebnu dozvolu „po službenoj dužnosti”, odnosno bez prethodno podnetog zahteva investitora za izdavanje ove dozvole, navela je Zorana Mihajlović.

Kako je objasnila, Zakon propisuje da se upotrebna dozvola izdaje na zahtev investitora na koga glasi građevinska dozvola, odnosno na zahtev finansijera ili lica na koje je u katastru nepokretnosti izvršena predbeležba sticanja objekta u izgradnji.

„Činjenica je da Ministarstvu do ovog trenutka nije upućen zahtev za izdavanje upotrebne dozvole, što znači da je ono izdalo samo one dozvole za koje postoji zahtev investitora, podnet u skladu sa zakonom i potkrepljen valjanom dokumentacijom”, istakla je Zorana Mihajlović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar