Marinika Tepić gošća u emisiji Utisak nedelje na televizi Nova S Foto:Ivan Dinić/Nova S

Poslanica Stranke slobode i pravde u Skupštini Srbije Marinika Tepić navela je večeras kako je navodno poslanik Srpske napredne stranke (SNS) i advokat Svetozar Vujačić pretio tužiteljki Bojani Savović.

„Narodni poslanik sa liste SNS Svetozar Vujačić pretio je tužiteljki Bojani Savović na tribini na Pravnom fakultetu. Ovaj opskurni Vulinov savetnik u MUP-u obratio joj se kroz mikrofon rečima ‘Loše ćeš proći’. On sutra bira ‘istaknute pravnike’ koji će odlučivati o njenoj karijeri“, napisala je Marinika Tepić na Tviteru.

Podsetimo, tribina Pravnog fakulteta „Tužilaštvo u Srbiji – i hijerahija i samostalnost“, a na kojoj je panelistkinja bila Bojana Savović, posle uvodnih napomena vrlo brzo se pretvorila u debatu dve strane u slučaju smenjenih tužiteljki Savović i Jasmine Paunović.

Savović je rekla da niko od tužilaca nije rekao da hijerahija i samostalnost ne postoje, ali ne za samovolju i arbitrarnost.

Ona je naglasila da se nikada u istoriji tužilaštva nije dogodilo da tužilac bude sklonjen sa slučaja posle hapšenja osumnjičenih, a pre saslušanja.

„Ovde je rečeno da samostalnost tužioca može biti narušena od medija“, rekla je Savović i dodala da ona oseća da je narušenja njena samostalnost davanjem lažnih izjava o njenom radu na predmetu.

Inače, Bojanu Savović i Jasminu Paunović je viši javni tužilac i predsednik UST Nenad Stefanović sklonio sa slučaja o zloupotrebama u Elektroprivredi Srbije, posle hapšenja osumnjičenih da su to preduzeće oštetili za više od 7,5 miliona dolara.

***

BONUS VIDEO – Utisak nedelje: Bojana Savović Miodrag Majić i Sofija Mandić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar