Tragom informacija koju su nam dali izvori bliski SNS u Zrenjaninu, da će u ponedeljak biti organizovan sastanak lokalnih direktora u vezi sa prikupljanjem sigurnih glasova, ekipa našeg portala posetila je ovaj grad kako bi se uverila da li su pomenuti navodi tačni.

Prema rečima izvora, tema sastanka je dogovor oko prikupljanja kapilarnih glasova za naredne izbore, a mi smo stigli ispred Doma kulture nešto pre nego što nam je rečeno da će okupljanje da počne.

„Izvinite, da li je ovde sastanak direktora koji je dogovoren“?, upitali smo, a usledio je potvrdan odgovor portira:

„Da, da. Ovaj što organizuje SNS počinje danas u 16:30 u velikoj sali“.

Kada smo ušli u salu, tamo nije bilo nikoga osim praznih stolica koje su čekale lokalne funkcionere.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ubrzo potom počeli su da pristižu i lokalni direktori. Prvog od njih pitali smo najpre da nam se predstavi, kao i zašto je danas baš u ovo vreme u Domu kulture kada nema nikakve manifestacije, te da li je tačno da su u toku završni dogovori za prikupljanje kapilarnih glasova. Odgovor je bio odričan.

„Ne znam o čemu pričate“, rekao je kroz blagi osmeh naš prvi sagovornik.

Na identično pitanje drugi sagovornik je dao gotovo isti odgovor, ali ni on nije želeo da se predstavi.

„Ne, nisam zbog toga došao. Ne znam o čemu pričate“, zbunjeno je prokomentarisao jedan od prisutnih koji je nakon toga ušao u zgradu na zadnji ulaz.

Naredni sagovornik je rekao da nije u toku sastanak, ali i da zapravo on ne zna o čemu se radi.

„Ne, nije u toku. Ali, moguće je. Ja to ne mogu da tvrdim“, kontadiktorno nam je rečeno.

Bilo je i onih koji nisu želeli da razgovaraju sa nama, ali su kamere Nova.rs zabeležile njihov ulazak u zgradu. S obzirom na to da zgrada ima tri ulaza, nije bilo jednostavno uočiti sve ljude koji su ušli u nju.

Ipak, dolazak zamenika gradonačelnika Zrenjanina Saše Santovca nije prošao neopaženo. On je užurbano krenuo ka mestu sastanka, ali se vratio kada je video naše objektive, pa nismo uspeli ni da mu postavimo pitanje. Nakon toga je prešao most i vratio se u centar grada.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Na kraju, iz potpuno nepoznatih razloga, u zgradu je ušetao jedan pripadnik policije. Ništa nije rekao, samo je ušao u Dom kulture i zatvorio vrata za sobom.

Bilo smo iznenađeni, jer ekipa našeg portala nije došla nikoga da napada ili vređa, već samo da proveri ono što je svima oko nas jasno da se dešava.

 

Bonus video: Tepić: Izbori će biti slobodni i fer ili ih biti neće

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar