Ponovljeni izbori u Šapcu
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Gradski odbor Stranka slobode i pravde (SSP) Novi Sad saopštio je danas da se u Sremskim Karlovcima mališanima uskraćuju treninzi, a da istovremeno raspoložive termine koriste povlašćeni klubovi.

„Kako tvrdi grupa roditelja iz Sremskih Karlovaca, ove godine su došli u situaciju da ih ljudi koji donose odluke o dečijim treninzima – ucenjuju kapilarnim glasovima“, navodi SSP u saopštenju.

SSP dodaje da Sremski Karlovci nemaju nijednu odgovarajuću sportsku dvoranu sem sale za fizičko u osnovnoj školi, koja je slobodna posle 20 sati.

„Sala Sokolskog doma je spremna za potpuno renoviranje, a sala vrtića prokišnjava i nema grejanja, tako da su svi sportski klubovi koji rade u toj opštini osudjeni na termine sale osnovne škole. Sve i da su sala vrtića i Sokolskog doma u funkciji, poprilično su male i limitirane sadržajima koji u njima mogu da se sprovode“, navodi SSP.

Kako dodaju, Sportski savez Opštine Sremski Karlovci dodeljuje termine sportskim klubovima i ove godine sve termine u sali dobili su odbojkaški klubovi, muški i ženski, a jedini preostali termin je nedelja pre podne što ne može biti zagarantovani termin za treninge jer se tada često odigravaju utakmice ili takmičenja.

„Zbog takve odluke Saveza, oko 150 dece ostaje bez mogućnosti da se bavi sportom u Sremskim Karlovcima. Atletski klub i košarkaški klub već su obavestili svoje članove da sa treninzima nastavljaju ‘kada sunce počne dovoljno da greje’, odnosno kada treninzi mogu da se odvljaju napolju“, navodi SSP u saopštenju.

BONUS video: Protest na Karaburmi

 

[video-cdn src=“https://best-vod.umn.cdn.united.cloud/stream?asset=protestkaraburmads-novas-worldwide&stream=hp3500&t=0&player=m3u8v&sp=novas&u=novas&p=n0v43!23t001″ video-id=“2194847

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare