Foto: Amir Hamzagic/ATAImages.

Danas je u prostorijama stranke Zajedno predstavljen prvi kandidat na predizborima. Prvi kandidat biće Dejan Atanacković, pisac, vizuelni umetnik i odbornik u Skupštini Grada Beograda.

Obraćajući se medijima Atanacković je rekao da je razlog njegove kandidature samo jedan, a to je da Beograd koji znamo i u kojem smo odrasli nestaje pred našim očima.

„Ovoj vlasti moguće je suprotstaviti se samo velikim i masovnim angažovanjem građana. Učešćem na predizborima želim da to angažovanje podržim i istaknem“, rekao je Atanacković.

Dodao je i da ne doživljava ove predizbore kao stvar jedne stranke, već kao instrument za što šire uključivanje građana u aktivno donošenje odluka o budućnosti grada.

„Kandidujem se, dakle, da bih dao svoju podršku ovom procesu i da bih pozvao druge da se kandiduju, da bih sugrađanima poslao poruku da ovi izbori neće imati gubitnike i pobednike, već da ovde i sada radimo na stvaranju jednog tima za odbranu Beograda“, naveo je Dejan Atanacković.

Dodao je i da je Beograd ugrožen i napadnut sa svih strana, da se otimaju kulturna dobra, parkovi, vodoizvoriste, napadnut je Kalemegdan, Kosutnjak, Stari savski most, sprema se napad na Sajam i da se bespravno otimaju ogromni javni prostori i sećanja na kojima niču privatni gradovi.

Pozvao je sve da učestvuju na predizborima.

Bonus video: Mogu li predizbori da ujedine opoziciju i podstaknu birače?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar