Stevan Vlajić Foto:Danas/Privatna arhiva

Dosadašnji koordinator inicijative Zeleni Presek Stevan Vlajić, koji je postao predsednik organizacije Savez 90/Zeleni Srbije, iskazao je danas spremnost na prirodnu saradnju s drugim udruženjima zelene orijentacije, pre svega sa Ne davimo Beograd i ostalim grupacijama tog bloka, u cilju stvaranja jedinstvene zelene liste.

On je, na konferenciji za novinare, ocenio da je to jedini način da se odgovori na izborne izazove – nedostatak slobodnih medija i funkcionersku kampanju vladajuće stranke.

Vlajić je, kako se navodi u saopštenju, predstavio koji su ključni ekološki problemi koje Srbija ima, ali i načini kako se oni mogu rešiti, ali uz izgradnju zelene ekonomije kroz privatno-državna partnerstva koja predstavljaju ogromnu šansu za Srbiju, a ne uz dalje zaduživanje koje je ova vlast dovela do rekordnog nivoa, a to je praksa koja se mora napustiti.

Što se tiče kandidata za gradonačelnika, nosioca parlamentarne liste i predsedničkog kandidata, konačna odluka biće doneta do 15. februara, nakon razgovora sa potencijalnim saradnicima, ali i niza sastanaka organa Saveza gde će doneti ovako važne i odgovorne odluke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare