Savo Manojlović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Savez 90/Zelenih Srbije podržao je danas čelnika inicijative Kreni-Promeni Savu Manojlovića i ocenio da je on "svojim minulim radom postao trn u oku režima" koji u njemu vidi "veliku potencijalnu opasnost".

Manojlović svojim terenskim i institucionalnim delovanjem, uz pomoć svoje organizacije, već uspešno inicirao decembarske blokade koje su rezultirale padom Zakona o eksproprijaciji i izmenama Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, navodi u saopštenju Savez 90/Zelenih Srbije.

Istaknuto je da Manojlović „i dalje nameće pitanje sudbine ‘Rio Tinta’, kao jedno od ključnih ekoloških problema, što smatramo sasvim legitimnim pravom i građanskom obavezom“.

„Nova godina donela je pojačanu režimsku agendu i napade na Manojlovića od Nebojše Krstića, Vladimira Đukanovića i sličnih, kao na istaknutu figuru koja pokušava da se suprotstavi vladajućoj koaliciji i njenom štetnom delovanju, a posebno zato jer to radi uspešno, inicirajući delotvorne inicijative i radikalnije proteste sa konkretnim zahtevima“, ocenio je pisanoj izjavi Savez.

Uz podršku protestima i inicijativama Kreni-Promeni, Savez 90/Zelenih Srbije ističe da je vreme da svi stanu uz Savu Manojlovića i budu dosledni do ispunjenja zahteva i poziva „ostale opozicione organizacije da podrže Manojlovića i javno pokažu solidarnost i zajedništvo, dok se problem sa ‘Rio Tintom’ i zvanično ne završi“.

Bonus video: Savo Manojlović o prekidu protesta i datoj reči


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare