Foto: EPA/VLADIMIR STOJKOVIC

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će na sednici Predsedništva glasati protiv priznanja Kosova i da će, ako bude preglasan od druga dva člana Predsedništva BiH, staviti veto na tu odluku.

„Inicijativa Komšića za priznanje Kosova je potpuno legitimna, ne vidim problem da to bude tema na Predsedništvu BiH i ja ću glasati protiv i staviću veto ako budem preglasan“, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je kazao da smatra da je dobro da konačno bude razmatrano pitanje o tome da li BiH priznaje nezavisnost Kosova, jer će konačno postojati jedna, institucionalna odluka o priznanju ili nepriznanju Kosova. Dalje je naveo da smatra da će druga dva člana Predsedništva BiH, Šefik Džaferović i Željko Komšić, glasati protiv njegove inicijative da se iz Tel Aviva u Jerusalem izmesti ambasada BiH u Izraelu.

Dodik je rekao da je inicirao da se Predsedništvo BiH izjasni i o njegovoj inicijativi o uključenju BiH u „mali Šengen“, ocenivši da bi to bilo pozitivno za BiH. O svim ovim temama, Predsedništvo BiH raspravljaće na sednici zakazanoj za 17. septembar.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar