Foto: Promo

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da je vladajući režim na čijem je čelu predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić "od početka godine već zadužio Srbiju za više od tri milijarde evra, a do kraja 2020. javni dug će dostići 30 milijardi".

Kako navodi SSP Vučić je zemlju zadužio „više nego svi njegovi prethodnici zajedno za 75 godina“.

„Juče kupuješ bombardere i lovce-bombardere, a danas opet bez tendera ugovaraš sa Kinezima brzu prugu do Niša. To su milijarde evra novog zaduženja, jer mi para više nemamo. Šta će Srbiji novi lovci-bombarderi i od kada je u sred krize prioritet brza pruga? Posao stotina hiljada ljudi je ugrožen, a ti pozajmljuješ milijarde evra za ulaganja od kojih Srbija neće imati nikakvu korist“, navodi se u saopštenju SSP.

SSP navodi da, ako se realizuje samo ono što je Aleksandar Vučić već dogovorio, „Kinezima ćemo dugovati 7,35 milijardi evra“.

„Čoveče, zaustavi se više, nećemo imati šta da jedemo, cela zemlja će raditi samo za kamatu. Shvati već jednom da to nisu tvoje pare i prestani da se igraš sudbinom naše dece koja će decenijama da vraćaju tvoje dugove“, navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare