Aleksandar Vučić dočekao je danas u manastiru Prohor Pčinjski predsednicu Severne Makedonije Gordanu Siljanovsku Davkovu Foto:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Loznici saopštio je danas da je izbor predsednika Srbije Aleksandra Vučića da centralno obeležavanje sećanja na prognane Srbe iz Krajine bude održano u Loznici mnogi vide kao provokaciju.

„Izbor Loznice mnogi vide kao stavljanje prsta u oko i disciplinovanje onih građana koji od brige za svoju budućnost, nad kojom se nadvilo rudarenje litijuma, ne mogu normalno da žive“, navodi se u saopštenju odbora SSP u tom gradu.

PROČITAJTE JOŠ

Dodaje se da mnogi to povezuju sa činjenicom da je, kako se navodi, upravo ova vlast koja danas preti da uništi stanovništvo Jadra bila ta koja je lošim političkim procenama i pogubnom politikom dovela do pogroma Srba iz Hrvatske.

„Da postoji i trunka ljudskosti u današnjoj vlasti oni bi se zapitali na šta izbeglice iz Knina asociraju šareni karavani naprednjačkih autobusa iz cele Srbije koji stižu na obalu Drine. Te ljude, koji su u avgustu 1995. ostali bez doma, razuzdano ponašanje SNS-a samo uverava da je njihova nesreća povod za političku mobilizaciju i zloupotrebu“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da je SNS, smeštajući to obeležavanje ljudskog stradanja u prostor Jadra, kojem preti uništenje, samo pokazala do koje mere je parazit koji koristi tuđu nesreću u svrhu vlastitog opstanka na vlasti.

„Loznica je avgusta 1995. godine imala dupliran broj stanovnika jer su kolone izbeglica iz Hrvatske pristizale preko Drine, ali nikada nije bila ni tiša. Vladao je muk koji nastaje samo posle velike nesreće. Taj muk je obeležje tog datuma, a ne bučne kolone i surove svečanosti beslovesnih SNS pristalica i simpatizera“, naveo je gradski odbor SSP-a u Loznici.

BONUS VIDEO Godišnjica proterivanja Srba iz Hrvatske u Loznici – slučajnost ili…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare