Foto: Luka Koprivica

Predstavnici “Srca grada”, opozicione odborničke grupe u Skupštini opštine Stari grad, poručuju da se snažno protive najavljenoj rekonstrukciji ulice Strahinjića bana, te da pravljenje pešačke zone i ukidanje saobraćaja ne može da prođe bez izjašnjavanja građana.

“Nećemo dozvoliti nikakvu brzopletu rekonstrukciju ulice Strajinjića bana, ukidanje saobraćaja, pravljenje pešačke ulice i slične zamisli dok se građanima pre svega ne objasni zašto je ova rekonstrukcija prioritet”, naveli su iz ove odborničke grupe.

Oni navode da je neophodno informisati građane koliko bi najavaljena rekonstrukcija zadužila budžet prestonice, koliko bi ona trajala i kakav će biti budući izgled pomenute ulice.

PROČITAJTE JOŠ...

“Poučeni dosasdašnjim nasilnim ‘rekononstrukcijama’ beogradskih ulica, plašimo se da će zbog čistog interesa ugradnje skupog granita, ova ulica ostati bez svog drvoreda, građani bez parking mesta a da će više meseci živeti na polu-pustom gradilištu bez pristupa hitne pomoći i hitnih službi. Stoga smatramo da se građani unapred moraju pitati za izgled i funkcionalnost svojih ulica, a kao što smo i obećali u kampanji, ukoliko se grad ogluši o apel građana, zahtevaćemo lokalni referendum pogođenog dorćolskog kraja na kome će se građani izjasniti o ovom projektu”, istakli su iz odborničke grupe “Srce grada”.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare