Radomir Nikolic
Radomir Nikolić Foto:Aleksandra Petrovic/Nova.rs

Izvršni odbor Srpske napredne stranke (SNS) doneo je odluku o raspuštanju Gradskog odbora u Kragujevcu, potvrdio je danas gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, koji je istom odlukom imenovan za poverenika stranke. Predsednik raspuštenog odbora bio je doskorašnji gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, sin bivšeg predsednika Srbije i jednog od osnivača SNS Tomislava Nikolića.

Dašić nije precizirao zbog čega je Izvršni odbor doneo takvu odluku, ocenjujući da to nije ništa neuobičajeno.

To je normalan proces koji se odigrava unutar stranake i nije ništa novo što se i ranije nije dešavalo. Raspuštanje odbora je početak pripreme za naredne unutarstranačke izbore, rekao je Dašić.

On je naveo da je njegov zadatak da analizira propuste u dosadašnjem radu odbora i da predlaže kadrovska rešenja koja će moći da rade kvalitetnije i da ulažu više enrgije, izrazivši očekivanje da će većina ljudi koja je dobro radila zadržati svoje pozicije u stranačkim organima.

Govoreći o budućem angažmanu Radomira Nikolića u gradskim stranačkim organima, Dašić je rekao da „za njega uvek ima mesta“, ali nije nije precizirao šta bi on konkretno radio.

To zavisi od njega. On je u jednom trenutku poželeo malo da se odmori od politike, i to je njegova lična odluka, ali smo u komunikaciji i tu nema nikakvih problema, rekao je Dašić.

Prema njegovim rečima, promene u Gradskom odboru neće uticati na odnose sa koalicionim patnerima sa kojima su formirali gradsku vlast.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar