Podeli
Aleksandar Antić Foto:TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Zoran Babić više nije v.d. direktor Koridora Srbije. Na tu funkciju izabran je na sednici Vlade Aleksandar Antić, funkcioner SPS, koji je u prethodnoj vladi bio ministar energetike.

Upravo su “Koridori Srbije” to jako preduzeće za koje je lider SPS Ivica Dačića najavljivao da će pripasti SPS. Kako se i spekulisalo, na mesto direktora došao je Aleksandar Antić, za koga u novoj raspodeli karata nije bilo mesta u Vladi Srbije.

Rešenje o njegovom postavljenju na direktorsku poziciju objavljeno je u Službenom glasniku.

Takođe, objavljeno je i Rešenje o razrešenju Zorana Babića sa te funkcije. Kako piše u tom dokumentu, Babić je razrešen na lični zahtev.

On je inače na funkciji v.d. direktora bio pune tri godine, iako Zakon o javnim preduzećima predviđa da u statusu vršioca dužnosti neko može da ostane najduže godinu dana.

Kako su mediji prenosili, na tu poziciju izabran je usred raspisanog konkursa za direktora Koridora, a do danas nije poznato zašto je konkurs poništen.

Iako je kao akter nesreće na naplatnoj rampi Doljevac, u kojoj je stradala Stanika Gligorijević, a koja se dogodila još početkom prošle godine, izjavio da podnosi neopozivu ostavku zbog izgubljenog života, Babić je do sada ostao u direktorskoj fotelji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar