Novi protest opozicije zakazan je za 16. januar, na godišnjicu ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Njegov bratanac Aleksandar Ivanović pozdravlja ovu odluku i za Nova.rs kaže da ubistvo njegovog strica nije samo stvar porodice Ivanović, već čitavog društva.

Lider Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš najavio da će novi protest opozicije biti 16. januara, na dan kada je pre šest godina ubijen Oliver Ivanović. Za sada nije najavljeno ko će govoriti, niti kakva će biti ruta protesta, ali je odlučeno da veliki skup bude na datum kada je ubijen Ivanović u centru Kosovske Mitrovice.

Ovim povodom, Aleksandar Ivanović, bratanac ubijenog lidera Olivera Ivanovića za Nova.rs kaže da se porodica od 2018. godine bori da sazna istinu i da joj veoma znači kada vidi da ne jenjava želja i drugih građana da se sazna ko je naručio ubistvo i pucao na njegovog strica.

Aleksandar Ivanović gost emisije Utisak nedelje na televiziji Nova Foto:Ivan Dinić/Nova

“Nemamo nikakav problem što će protest opozicije ovog puta biti na isti datum kada je godišnjica ubistva Olivera Ivanovića. Protest se zakazuje ispred koalicije ‘Srbija protiv nasilja’, ali ako pogledamo pojedinačne stranke i lidere, svi oni su učestvovali i ranijih godina na obeležavanju godišnjice ubistva. Apsolutno nema govora o bilo kakvoj zloupotrebi. Kao porodica, to je naša bol i muka, ali ubistvo Olivera Ivanovića nije samo tragedija porodice Ivanović. Neko je njega ubio i dok nemamo odgovor na takve anomalije, ovo neće biti normalno društvo za život”, poručio je u izjavi za Nova.rs Ivanović.

Aleksandar Ivanović gost emisije Utisak nedelje na televiziji Nova Foto:Ivan Dinić/Nova

“Iz ugla porodice, za nas je značajno što ne jenjava pažnja javnosti i političkih aktera u Srbiji u vezi toga da i dalje nemamo odgovor na pitanje ko je i zašto ubio Olivera Ivanovića. Neupitna je borba porodice svih ovih godina da otrgnemo slučaj zaboravu, ali veću snagu imamo kad je velika podrška građana i političkih partija. To kvari prvobitan plan onih koji su ubistvo naručili i realizovali, jer su misli da će to biti zaboravljeno u nekoj fioci”, kazao je Ivanović za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ:

On je naglasio da i dalje nema spremnosti, niti volje da se sprovede istraga i otkrije ko naručuje ubistva u Srbiji.

“U prvih šest meseci ili godinu dana mogli smo da dajemo lične impresije, ali šest godina kasnije jasno je da ne postoji politička spremnost da se otkrije nalogodovac i ubica. Sve što smo do sada videli imalo je za cilj da okrene tok istrage u drugu stranu. Tu mislim i na poslednji događaj gde je ministar Gašić optužio Nemačku da ima sve informacije oko ubistva i da štiti ubice. Nakon reakcije Nemačke, izvinili su se i on i Aleksandar Vučić”, podsetio je Ivanović.

Oliver Ivanović Foto: Armend NIMANI / AFP / Profimedia

Podsećamo, Ponoš je u utorak gostujući na N1 najavio da će se protest održati 16. januara.

„Mi smo danas imali sastanak naše koalicije i dogovorili smo se da pozovemo sve građane 16. januara, na dan ubistva Olivera Ivanovića. Videćemo koja je još to forma, praktično smo se sat vremena pre dogovorili o tome. Izbarali smo pogodan datum, pa ćemo javnost obavestiti sa više detalja naradnih dana“, rekao je Ponoš u emisiji „Studio Live“ na N1. 

BONUS VIDEO: Povratak protesta 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar