Predrag Terzić. Foto: Nova.rs

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić napao je opoziciju na svom Fejsbuk nalogu. On je napisao, komentarišući saobraćajnu nesreću koja se dogodila u subotu u blizini Kraljeva, da je lokalna opozicija ovu tragediju iskoristila da bi "prikupljala političke poene". On je dodao, pravdajući odluku da se održi koncert u Kraljevu,

Terzić je, u objavi na svom nalogu na Fejsbuku, napisao da „lešinari iz kraljevačke opozicije ne biraju situaciju ni način u pokušajima da dođu do političkih poena potvrda je i tragedija koja je u subotu pogodila petočlanu porodicu i njihovu komšinicu“.

„Kao što su posle ubistava u školi ‘Vladislav Ribnikar’ pokušavali da dođu na vlast, tako su i sada smrt troje dece, od kojih je jedno bila beba od samo godinu dana, koristili da prikupe političke poene. Umesto da u subotu uveče isključe muziku, što su uradili svi kraljevački ugostitelji, restorani u kojima su kraljevački opozicionari stalni gosti, su cele večeri puštali glasnu muziku i veselili se. I onda je sutradan, jedan od njih, još pripit od bančenja, glumio zabrinutost i govorio na jednoj opozicionoj televiziji, kritikujući gradsku vlast i održavanje koncerta Jelena Karleuše“, napisao je on.

Kako kaže, opoziciji ni „predsednik, ni gradonačelnik, ni predsednik opštine, nemaju nadležnosti da spašavaju živote ljudi, a pogotovu ne živote onih koji nisu starosedeoci“.

Podsetimo, teška saobraćajna nesreća dogodila se u subotu oko 13.00 časova na putu Raška – Kraljevo kada je, pod još neutvrđenim okolnostima, došlo do sudara vozila Vojske Srbije i putničkog automobila „ford“ u kom su bili porodica Lazović – otac, majka i troje dece i njihova komšinica. Stravičnu nesreću je preživela samo nesrećna majka, dok je njih petoro podleglo povredama na licu mesta.

Samo jedan dan nakon nesreće, u centru Kraljeva pevačica Jelena Karleuša održala je koncert. Tim povodom, reagovao je predsednik Gradskog odbora stranke Srbija centar u Kraljevu Vladimir Savić, i upitao zašto se, „umesto Dana žalosti organizuje sramotan koncert SNS promoterke“.

Takođe, na održani koncert u centru Kraljeva reagovao je i Vladimir Marović iz Lokalnog fronta, i rekao je da se „ovde radi o mehanizmu iscrpljivanja javnih sredstava“.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare