Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Nikola Tabaković, sin guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, izbrisan je sa mesta zastupnika Razvojnog fonda Vojvodine nakon samo tri nedelje od postavljenja, piše Nova ekonomija.

Tabaković je imenovan za zastupnika 4. oktobra, a izbrisan 26. oktobra, upisano je u evidenciji Agencije za privredne registre (APR).

Nova ekonomija je tri dana nakon imenovanja objavila da je sin guvernerke postao jedina osoba koja (pored direktora) ima pravo da samostalno zastupa Razvojni fond Vojvodine. Na njihova pitanja o njegovim ovlašćenjima tada nisu odgovorili iz Razvojnog fonda Vojvodine, NBS-a, a odluku nije želeo da komentariše ni Nikola Tabaković, prenosi Nova ekonomija.

Novoj ekonomiji nisu odgovorili iz Razvojnog fonda Vojvodine na pitanja zbog čega Tabaković više nije zakonski zastupnik, da li je i dalje zaposlen u fondu i na kojoj poziciji se nalazi.

Delatnost Razvojnog fonda je odobravanje kredita, trgovina hartijama od vrednosti, sticanje akcija i udela na osnovu pracvnih poslova, uključujući i konverziju potraživanja, navodi se na sajtu ove institucije. Razvojni fond nema status agencije ili posebnog pokrajinskog tela, već je u pitanju društvo sa ograničenom odogovornošću.

BONUS VIDEO – Deset godina Jorgovanke Tabaković

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare