Predsednik Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na KiM Simo Spasić pokušao je danas da prekine protest i obraćanje predstavnika opozicije ispred upravne zgrade Al Dahre, vlasnika nekadašnjeg PKB-a. On je u megafon uzvikivao uvredljive parole u pokušaju da spreči održavanje konferencije za novinare i protesta na kojem su govorili predstanici Stranke slobode i pravde i Demokratske stranke.

Učesnici protesta, javlja reporter N1, okružili su Spasića i izviždali ga, neki su ga prskali i vodom, a uključilo se i obezbeđenje skupa koje je na kraju odvuklo Spasića.

Ranije danas, predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da rudna bugastva, vode i zemlja moraju pripadati državi Srbiji i ne mogu pripadati nikome iz inostranstva.

Dodao je „da su naši hrabri preci to prodavali ne bi ni bilo države Srbije“.

„Nikome nećemo otimati, jer ovo nije 1945, svakome ćemo platiti pošteno šta je platio, uložio, dobit izgubio. Ali svaki pedalj zemlje u Srbiji, rude i vode biće srpski i oko toga neće biti priča“, rekao je Djilas na protestu ispred upravne zgrade Al Dahre, vlasnika nekadašnjeg PKB-a, koji je, kao je rekao, prodat u bescenje.

On je rekao da ministar poljoprivrede Branislav Nedimović pokazuje da „kao da je pao sa Marsa kada kaže da je nekadašnji PKB sad kao svermiski brod“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare