Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

U svojstvu predsednika Udruženja kidnapovanih i ubijenih s Kosova, danas je na sednici skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju govor održao Simo Spasić, osuđeni silovatelj. Sve to pred ambasadorima i predstavnicima međunarodnih organizacija.

Godinama svedočimo srozvanju kriterijuma na osnovu kojih se biraju članovi najznačajnije zakonodavne institucije u zemlji, stoga retko šta može da iznenadi građane Srbije odavno naviknute da u “njihovo ime” za skupštinskom govornicom nastupaju osobe upitnih biografija.

Pročitajte još...

Da se dno koje je dotakla Skupština Srbije može dodatno “probušiti” pokazuje današnje pojavljivanje osuđenog silovatelja Sima Spasića na sednici odbora za Kosovo i Metohiju.

Ozbiljnost i posvećenost države Srbije u rešavanju kosovskog problema možda se najbolje oslikava kroz odluku onih koji su dozvolili Spasiću da govori o albansko-srpskim odnosima i njihovoj nameri da ga profilišu kao osobu čije mišljenje ima težinu.

Očigledno da je vlast prepoznala Spasića kao idealnog govornika pred ambasadorima i međunarodnim organizacijama, te da je veoma važno čuti šta on ima da kaže. Koliko je značajno Spasićevo mišljenje za predstavnike vlasti, pokazuje i to što je u potpunosti zaboravljeno da je reč o čoveku koji je odležao četiri i po godine zatvora, jer je silovao svoju suprugu, a zatim je ošišao nožem.

Podsetimo, policija je 2009. godine u Nišu uhapsila Spasića nakon što ga je bivša supruga prijavila za silovanje. Ona je u krivičnoj prijavi navela da je Spasić jedne večeri došao u njen stan oko 21 čas da bi je ubedio da povuče ranije podnete krivične prijave protiv njega i da se ponovo venčaju. Kako se je navela, on ju je u toku noći prinudio na seksualni odnos. Žena je uspela da pobegne iz stana tek ujturu i to pošto je prethodno obećala Spasiću da će se ponovo udati za njega. U istrazi se navodi da je on, nakon dobijenog obećanja, otišao da kupi doručak, nakon ćega je njegova bivša supruga pobegla kroz komšijska dvorišta i otrčala do ambulante na Bubnju, odakle je zatim pozvala taksi i otišla pravo u policiju.

Manje poznat kao predsednik Udruženja kidnapovanih i ubijenih na Kosovu, a više kao čovek sa megafonom na Vučićevim i skupovima opozicije, Spasić se prethodnih godina profilisao kao “igrač sa terena” i aktivista vlasti koji nema granicu kad je u pitanju bahatost, osionost, vulgarnost, agresivnost…

Zbog toga je, po svemu sudeći, dobio i mesto za govornicom Skupštine Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare