Foto:Goran Srdanov/Nova.rs/Wikimedia/Saint Petersburg Theological Academy

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je danas da nije dobio poziv da prisustvuje ustoličenju novog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, te da je reč o izmišljenoj vesti i da će on razmisliti ukoliko dobije poziv da li će otići za Crnu Goru. S druge strane, portal Nova.rs je dobio potvrdu iz Mitropolije crnogorsko-primorske da je poziv šefu srpske države upućen pre više od sedam dana i da nikakav odgovor nisu dobili.

Tokom današnjeg obraćanja medijima, predsednik se osvrnuo i na navode da je pozvan na ustoličenje novoizabranog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, rekavši da on nije dobio poziv da prisustvuje toj ceremeniji i da je u pitanju lažna vest. Uz demanti, šef srpske države je i ovu priliku iskoristio da etiketira medije koji nisu pod njegovog kontrolom.

„Nisam dobio pozivnicu za ustoličenje mitropolita Joanikija, ako budem dobio , razmisliću, pa ću vas obavestiti. Svašta pišu u tajkunskim medijima. Pa, dokle ljudi? Zar vas nije sramota“, upitao je Vučić.

Iako je medije koji su izvestili o tome da je pozvan optužio da lažu, informacije do kojih je došao portal Nova.rs govori da je upravo Vučić taj koji izbegava da kaže istinu.

Naime, našem portalu je potvrđeno da je poziv Vučiću da dođe na Cetinje upućen pre više od sedam dana kao i ostalim gostima.

„Nije nam jasno zbog čega predsednik taj poziv nije video i zašto mu neko od njegovih saradnika nije preneo da je pozvan“, kratko nam je rečeno iz Mitropolije. Podsetimo, ustoličenje mitropolita Joanikija održaće se 5. septembra u Cetinjskom manastiru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar