Aleksandar Vučić i Ivica Dačić Foto: Instagram/ivica.dacic.rs

Premijerka Ana Brnabić danima govori da je spremna da podnese ostavku, a ukoliko se to zaista i dogodi, u opticaju za njenog naslednika je ministar spoljnih poslova i lider SPS Ivica Dačić, saznaje Nova.rs.

Da li će to tako i da bude možda ćemo saznati već večeras, kada će se javnosti obratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić.

Vučić i Dačić su inače juče imali sastanak, koji je predsednik SPS ocenio kao “veoma dobar”. Obojica su informaciju o tom susretu podelili na Instragramu.

Pročitajte još...

„Narodno jedinstvo i politička stabilnost su najvažniji nacionalni i državni interes. Veoma dobar razgovor sa predsednikom Aleksandrom Vučićem“, napisao je Dačić na Instagramu.

Vučić je naveo da je imao razgovor sa liderom SPS “o budućnosti Srbije, zajedničkim planovima, programima i merama”.

„Sutra uveče predstavićemo deo onoga na čemu naporno radimo već nedeljama“, naveo je on.

Nije isključeno ni da vladajuća većina donese odluku o vanrednim izborima, ali prema našim informacijama, rekonstrukcija Vlade je u ovom trenutku realnija opcija.

Pročitajte još...

Spekuliše se i da bi Dačićev dolazak na čelo Vlade poslužio i kao dobar argument za ulazak u Vučićev “Pokret za narod i državu”, budući da je deo socijalista protiv ulaska u tu organizaciju.

Inače, ranije je najavljeno da će predsednik Srbije u četvrtak biti prisutan na sednici Vlade na kojoj će biti donete “veoma važne, strateške odluke koje će odrediti budućnost države”.

BONUS VIDEO U Srbiji se vlast neće menjati na izborima: Žestok lapsus Ane Brnabić u Skupštini