Foto: Vesna Lalić

Grupa proveropskih stranaka opozicije održaće večeras sastanak, što će biti i prvo njihovo okupljanje posle velikih postizbornih sukoba u opozicionim redovima. Prema saznanjima Nova.rs, na taj skup doći će i Zdravko Ponoš, koji je nedavno najavio da će formirati svoj pokret, a neizvestan je dolazak predstavnika Narodne stranke.

Na sastanak opozicije, koji organizuje stranka Zajedno, pozvane su članice dva opoziciona bloka koji su na prethodnim izborima učestvovali u sklopu koalicija “Moramo” i “Ujedinjeni za pobedu Srbije”.

Poziv Zelenovića su dobili Ne davimo Beograd, Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Narodna stranka…, ali i Zdravko Ponoš, koji je bio predsednički kandidat na prethodnim izborima i koji je najavio formiranje svog pokreta.

Prema nekim informacijama, na taj sastanak verovatno neće doći predstavnici Narodne stranke. Na pitanje Nova.rs da li je to tačno, generalni sekretar NS Stefan Jovanović nije konkretno odgovorio.

“Mi smo otvoreni za saradnju sa svima za koje ne postoji osnovana sumnja da sarađuju sa režimom. U njih ubrajamo Zajedno, Ne davimo Beograd, DS, kao i neke od stranaka desne orjentacije. Sa njima smo do sada bili i ostajemo u intenzivnom kontaktu”, kaže Jovanović, generalni sekretar NS.

Izvor našeg portala navodi da će na dnevnom redu biti nekoliko tema.

“Biće reči o političkom vakumu i cirkusu oko izbora za parlament, zatim redovnim sastancima opozicije i dogovor oko nastupa u Skupštini. Tema bi trebalo da budu i naredni beogradski izbori”, kaže sagovornik Nova.rs.

Ovo će inače biti prvi sastanak u ovom sastavu posle susreta Aleksandra Vučića i Dragana Đilasa, nakon kojeg su svi sukobi unutar koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije izašli na videlo. Od tada su se samo ređale optužbe između funkcionera SSP i NS Vuka Jeremića, kojoj očito to predstavlja problem za dolazak na taj skup opozicije.

Dodatno, problem možda je i prisustvo Zdravka Ponoša, koji je posle izbora napustio NS.

Jedini sastanak opozicije posle izbora održan je nekoliko dana nakon izlaska građana na birališta na kojem je bilo reči o beogradskim izborima i to pre susreta Đilasa i Vučića. Osim pomenutih stranaka, tom skupu prisustvovali su predstavnici stranke Zavetnici, Dveri i koalicije NADA.

BONUS VIDEO Kako će ko dalje u opoziciji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare