Novak Nedić i Belivuk Foto:starsportphoto; nova.rs

Veljko Belivuk, šef kriminalne grupe osumnjičen za više brutalnih likvidacija, na saslušanju u tužilaštvu pre dve nedelje izneo je niz detalja o svom odnosu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i pojedinim ljudima iz vrha Srpske napredne stranke. kako se međutim može videti u iskazu koji je objavio istraživački portal Krik, Belivuk poznat po nadimku Velja Nevolja nijednom rečju nije pomenuo generalnog sekretara Vlade Novaka Nedića - čoveka koji se godinama unazad dovodi u vezu sa navijačkim grupama, pre svaga Janjičarima koje je nakon ubistva Aleksandra Stankovića preuzeo Belivuk.

Upravo dolazak Novaka Nedića u Partizan poklapa se sa periodom kada je navijačka grupa Janjičari, koju je predvodio osuđeni kriminalac Aleksandar Stanković, nasilno preuzela tribine. Stanković poznat pod nadimkom Sale Mutavi, u međuvremenu je ubijen u mafijaškom obračunu, a navijačku grupu je preuzeo Veljko Belivuk.

Sa njegovim dolaskom Janjičari menjaju ime u Principe.

Novak Nedić Foto:Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Da je iza te navijačke grupe stajao ni manje ni više nego Gneralni sekretar Vlade javno je govorio bivši potpredsednik FK Patizan Vladimir Vuletić. Uprkos tome uloga Nedića do danas nije proveravana kao ni njegove veze sa Belivukom.

O Nediću i njegvoj uozi u jačanju i stvaranju navijačke grupe koju je preuzeo Velja Nevolja, najviši predstavnici vlasti nikad nisu hteli da govore.

Porodica Nedić siva eminencija Partizana

Porodica Nedić dugo godina važi za sivu eminenciju fudbalskog kluba Partizan. Potpredsednik FK Partizan do 2016. bio je poznati advokat Vojislav Nedić, otac Novaka Nedića.

Vojislav Nedić je bio i predsednik Advokatske komore Beograd a 2010. godine lično Aleksandar Vučić je obelodanio njegovo pristupanje Srpskoj naprednoj stranci.

Upravo ta pozicija oca, Novaku je otvorila i vrata u upravi Partizana u kojoj postaje član Upravnog odbora, a zatim i generalni sekretar u Vladi Srbije.

Blizak odnos sa Saletom Mutavim

Sa dolaskom Novaka Nedića u Partizan tribinu preuzima osuđivani kriminalac i vođa huligana Aleksandar Stanković.

Uprkos dokazanim kriminalnim delima Stanković je sve vreme bio privilegovan. To potvrđuje podatak da mu je čak 12 puta odlagano izvršenje zatvorske kazne na koju je osuđen jer je upravljao grupom koja je švercovala drogu.

Sale Mutavi FOTO: SCREENSHOT

Sud je takvu odluku doneo uprkos tome što je Stanković istovremeno na tribinama učestvovao u tučama. Javnost je to sve gledala u direktnim televizijskim prenosima.

Ubijen je 2016. godine u mafijaškom obračunu. Njegovoj sahrani prisustvovao je Novak Nedić.

O vezama ubijenog Stankovića i Nedića u seriji tekstova pisao je i portal  KRIK .

Nedić u streljani zajedno sa Belivukom

Veljko Belivuk Foto:Petar Marković

KRIK je pisao da je Nedić navodno sa Aleksandrom Stankovićem, njegovom desnom rukom Veljkom Belivukom, kao i pripadnikom Žandarmerije Nenadom Vučkovićem Vučkom uvežbavao gađanje na vojnom strelištu.

Krivičnu prijavu protiv dvojice generala koji su im to omogućili podneo je Vojni sindikat Srbije. Prijava je odbačena zbog nedostatka dokaza.

I to nije bila jedina veza Belivuka i Nedića.

Veljko Belivuk je preuzeo navijačku grupu posle ubistva Stankovića a u međuvremenu je oslobođen optužbi da je pomogao u ubistvu svog prijatelja i saradnika, karatiste Vlastimira Miloševića.

Belivuka branila advokatska kancelarija Nedić

Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Jedan od advokata koji ga je branio na sudu je iz kancelarije oca Novaka Nedića.

Tada je Belivuka koji je tvrdio da ima prihode od 30.000 dinara mesečno branio tim istaknutih advokata i to: Vladan Vukčević, poznat po svojim klijentima iz garniture DB, Dejan Lazarević, branilac Darka Šarića, Dobrivoje Glavonić, bivši istražni i prekršajni sudija, Nikola Ristović, kao i Vladimir Lučić iz advokatske kancelarije koju vodi Vojislav Nedić.

Bonus video: Snimak dovođenja Velje Nevolje na stadion JNA

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare