Foto:printscreen tv happy; Ivan Dinić/Nova S; printscreen tv pink

Veliku prašinu podigla je jučerašnja izjava Sava Manojlovića, aktiviste pokreta "Kreni promeni", da izbora neće biti ukoliko Skupština Srbije ne zabrani Rio Tinto, odnosno iskopavanje litijuma u Srbiji. Režimski glasnogovornici utrkviali su se u optužbama i navodima da je namera Manojlovića da destabilizuje zemlju i ugrozi ustavni poredak.

„Ako institucije ne bude rešavale ovaj problem, rešavaće ih narod na ulici. Ako ovo pitanje ne bude rešeno pre raspisivanja izbora, nisam siguran da će izbore biti uopšte moguće održati u regularnim uslovima“, bila je izjava Manojlovića koja je izazvala eksploziju među simpatizerima režima.

Pročitajte još...

Među najglasnijima u odbrani vlasti, kao po običaju, bili su urednik režimskog glasila Informer, Dragan J. Vučićević, koji upitao Manojlovića „kako bi bilo da neko blokra njegov stan i ulaz zgrade u kom živi“ i marketinški „stručnjak“ Nebojša Krstić, koji je apelovao na Vučića da uhapsi Manojlovića.

Osvrnuvši se na poruku Vučićevića i opomenu da bi mogao da mu bude blokiran ulaz u stan, Manojlović je kratko za naš portal rekao:

„Neka dođe“.

S druge strane poziv Nebojše Krstića da bude uhapšen opisao je kao njegov posao.

„Svako neka radi svoj posao. Posao gospodina Krstića je da bude poltron svake vlasti i on je čovek koji to zaista radi vrhunski“, zaključuje Manojlović.

Podsetimo, u razgovoru za naš portal, aktivista pokreta „Kreni promeni“ objasnio je i šta je značila njegova izjava koja je isprovocirala vlast.

„Ako institucije ne budu rešavale, zahteve građana rešavaće ih ulica. Ne razumem toliko paniku, rekao sam da Skupština mora da odluči o zahtevu građana, ne vidim zašto se plaše toliko naroda. Oni u Skupštini sede i primaju plate da bi predstavljali narod. Zato se i zove Narodna skupština Republike Srbije“, istakao je on.

BONUS VIDEO Manojlović: Dođe li Rio Tinto gledaćete neki drugi film

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare